Mehmet Şimşek ile Hafize Gaye Erkan'ın planı sızdı '2024'te yapacakları ilk iş belli oldu'

Mehmet Şimşek ile Hafize Gaye Erkan'ın planı sızdı '2024'te yapacakları ilk iş belli oldu'
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın 2024 yılında yapacakları ilk iş belli oldu. İkilinin Ocak ayındaki planları ortaya çıktı.

Bloomberg HT gündeme bomba gibi düşecek bir iddiada bulundu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın yeni yılın ardından yapacakları ilk iş belli oldu.

Şimşek ve Erkan’ın Ocak ayında New York’ta JPMorgan Chase & Co tarafından düzenlenen toplantıya katılacağı iddia edildi. Yatırımcılar ile birlikte yapılacak toplantının arından iki ismin daha sonra Davos’a gitmesi bekleniyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, ekonominin düzelmesi için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. İki önemli isim Ocak ayının ikinci haftası New York’ta JPMorgan Chase & Co tarafından düzenlenen yatırımcılar toplantısına gidecek.

2024'ün ilk günlerinde ABD’de yatırımcı toplantısının ardından ikilinin Dünya Ekonomik Forumu’na katılması bekleniyor. Yapılacak ekonomi zirvesi 15-19 Ocak 2024 tarihlerinde İsviçre’nin Davos kentinde gerçekleşecek. Düzenlenecek toplantının piyasaları nasıl etkileyeceği merak edilirken konu ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Merkez Bankası’ndan henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, uyguladığı ekonomik programın sonuçlarının 2024’ün ikinci yarısından itibaren net bir şekilde görüleceğini söylemiş böylelikle yatırımcının güveninin daha da artacağını ve ülkeye küresel fon akışının hız kazanacağını açıklamıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.