"Mehmet Şimşek yeniden kabineye girecek"

"Mehmet Şimşek yeniden kabineye girecek"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Londra'da yaşayan eski Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek'i çağırarak, AKP Genel Merkezi'nde iki saatlik bir görüşme yaptığı belirtildi. Şimşek'in bir süredir AKP yönetimiyle temasta olduğu öne sürülüyor.

Mehmet Şimşek ismi son günlerde yeniden siyasi kulislerde sıklıkla gündeme gelmeye başladı. Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu’nun haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kısa bir süre önce eski bakanlardan Mehmet Şimşek’le görüştü.

Erdoğan’ın talebi üzerine AKP Genel Merkezi’nde gerçekleşen görüşmenin iki saate yakın sürdüğü öğrenildi. Siyasi kulislerde, hâlen Londra’da finansal danışmanlık yapan Şimşek’in bir süredir bazı bakan ve AKP yöneticileriyle temasta olduğu konuşuluyor.

Şimşek, birkaç gün önce İstanbul’da katıldığı bir toplantı sırasında Ali Babacan ile birlikte hareket edebileceği şeklindeki iddialarla ilgili sorulara “Zamanı gelince konuşuruz” yanıtını vermişti. Erdoğan-Şimşek görüşmesinin, bu açıklamadan sonra yapıldığı ifade edildi.

Şimşek’in ismi, AKP'den istifa eden ve yeni bir parti kurması beklenen Ali Babacan’la birlikte de anılıyor.

24 Haziran 2018 seçimleri sırasında ekonomiden sorumlu bakanlık görevini yürüten Mehmet Şimşek milletvekilliğine aday olmamıştı. Seçimlerden bir süre sonra da, Londra’da bir şirkete finansal danışmanlık yapmaya başlamıştı.

İlgili Haberler