Mehmet Tevfik Göksu kimdir? Trabzonlular için ne dedi?

Mehmet Tevfik Göksu kimdir? Trabzonlular için ne dedi?
AKP’li Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, katıldığı bir iftar programında Ekrem İmamoğlu’nu eleştirirken, Trabzonlular için kullandığı ifadeler nedeniyle büyük tepki çekti.

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Ekrem İmamoğlu ve Trabzonlular hakkında kullandığı ifadelerle sosyal medyada gündem oldu. Önceki gün bir iftar programına katılan Göksu, burada Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldı. İmamoğlu’nun İBB Başkanlığı’nı kazanmasının ardından Yunan medyasının sevindiğini öne süren Göksu, İmamoğlu’nun memleketi olan Trabzon’u işaret ederek Yunan benzetmesinde bulundu.

İmamoğlu'nun kazanmasına en çok Yunan medyasının sevindiğini ifade eden Göksu daha sonra İmamoğlu'nun nereli olduğunu iftar programına katılan vatandaşlara sordu. Vatandaşlardan “Trabzon” cevabını alan Göksu “E hesap başka” dedi.

İYİ PARTİ GÖREVDEN ALINMASINI İSTEDİ

İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Muhammet Erkan “Ş…, adi, alçak, yaratık… Bunlar iyice ipin ucunu kaçırdı. Oy verecek Trabzonlulara yazıklar olsun Sayın Süleyman Soylu bu gece Esenler Belediye Başkanını görevden almalıdır. Bu şehir bu hakareti kaldıramaz. Trabzonlulara Yunanlı diyen alçağı o görevden uzaklaştırmalıdır. Bir Trabzonlu bakan olarak bunu yapmalıdır” ifadelerini kullandı.

CHP’Lİ BEKAROĞLU: “BİRAZ UTAN, ALLAT’TAN KORK”

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da Göksu’nun sözlerine bu mesajla tepki gösterdi;
 

Tevfik Göksu; biraz utan, sıkıl, Allah’tan kork! Nedir bu, ne demek ‘Yunan kazandı!”.
Sizde zerre kadar insaf, vicdan, insanlık kalmamış. Yazık!

TRABZONLU DERNEKLER DE SESSİZ KALMADI

Göksu’nun açıklamalarına Trabzonlular Platformu da yayınladıkları mesajla tepki gösterdi. Sosyal medya hesaplarından açıklamada bulunan Trabzonlular Platformu, Ekrem İmamoğlu’na destek olacaklarını ifade etti.

“Esenler Belediye başkanı ve İBB Meclisi AKP Başkanvekili @mt_goksu 'nun Trabzonlulara yönelik bu ayrımcı, ırkçı, yaftalayıcı sözlerine Trabzonlular sandıkta cevabını verecektir. 31 Mart'ta kime oy verdiysek verelim 23 Haziran'da Trabzon'un evladı @ekrem_imamoglu 'nun yanındayız!”

MEHMET TEVFİK GÖKSU KİMDİR?

Mehmet Tevfik Göksu, 1966 Gölbaşı Adıyaman'da dünyaya geldi. ilköğrenimini Gölbaşı'nda, ortaöğrenimini 1980-1985 yılları arasında İstanbul Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü'nden 1990 yılında mezun oldu. 1991-1994 yılları arasında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümü'nde yüksek lisansını tamamladı.

Akademik çalışmalarını sosyoloji alanında yoğunlaştıran Mehmet Tevfik Göksu, Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde başladığı doktora çalışmalarını Siyaset Sosyolojisi üzerine devam ettirdi.

Göksu, Refah ve Fazilet Partilerinde İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Siyasi çalışmalarının yanı sıra, sivil toplum kuruluşlarıyla yakın temasını sürekli devam ettiren Göksu, Milli Gençlik Vakfı İstanbul İl Kuruculuğu ve Marmara Bölge Başkanlığı yaptı.

Farklı sivil toplum kuruluşlarıyla irtibatını sürdüren Göksu'nun Araştırmacılar Derneği, Teknik Elemanlar Derneği, ASKON ve Adıyamanlılar Vakfı üyelikleri halen devam etmektedir.

2009 Mahalli İdareler Seçimleri'nde partisi tarafından Esenler Belediye Başkan Adayı gösterildi ve seçimi yüzde 48 gibi yüksek bir oy oranı ile kazandı. 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimleri için partisi AK Parti'den yeniden Esenler Belediye Başkan Adayı gösterilen Göksu, 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimi'nde de oylarını yaklaşık yüzde 32 arttırarak; seçmenin yüzde 62.7'sinin oyunu aldı. Göksu, aynı zamanda bir önceki seçime göre oylarını da en çok artıran İlçe Belediye Başkanı oldu.

İngilizce ve Arapça bilen Mehmet Tevfik Göksu evli ve dört çocuk babasıdır.