Mehmetçik Kutlu Zafer dizisi nerede çekiliyor

Mehmetçik Kutlu Zafer dizisi nerede çekiliyor
TRT1 ekranlarında yayınlanan Mehmetçik Kutlu Zafer dizisi nerede çekiliyor sorusu merak konusu oldu. İşte Mehmetçik Kutlu Zafer dizisiyle ilgili ayrıntılar...

Büyük bir ilgi ve alakayla izlenen Mehmetçik Kutlu Zafer dizisinin nerede çekildiği merak konusu oldu. Birinci Dünya Savaşı'na hazırlanan Osmanlı Devleti'nin yeniden canlanması olan Mehmet ve arkadaşlarının mücadelisini anlatıyor. Peki, dizi nerede çekiliyor? İşte Mehmet çik Kutlu Zafer hakkında detaylı bilgililer burada...

MEHMETÇİK KUTLU ZAFER DİZİSİ NEREDE ÇEKİLİYOR

Mehmetçik Kutlu Zafer dizisinin çekimlerinde dönemin atmosferini yansıtmak için büyük çaba harcanıyor. Şimdiye kadar Türkiye’de imza atılan en büyük çaplı prodüksiyonlardan biri olan dizi için Riva’da dev bir film platosu kuruldu. Özellikle kuşatma ve savaş sahneleri bu platoda gerçekleştirildi. Kûtulamâre’nin Dicle üzerindeki rıhtımı bile Riva’da yeniden hayat buldu. Dizinin diğer sahneleri ise İstanbul, Adapazarı, Kefken ve Konya’da çekiliyor.

MEHMETÇİK KUTLU ZAFER DİZİSİ KONUSU

 Darülfünun’da öğrenci olan Mehmet’in ülkesi için yaptığı fedakarlıklar dizinin ana temasını oluşturuyor. Mehmet bu amaçla, başında Süleyman Askeri Bey’in bulunduğu ve yetenekli askerleri barındıran Osmancık Taburu’na katılıp cepheye gitmek için çaba gösteriyor. Vatanı için savaşan Mehmet aynı zamanda Zeynep ile destansı bir aşk yaşıyor ve bu da dizinin hikayesine bambaşka bir dram katıyor.

Osmancık Taburu ile Arap coğrafyasında kahramanlığını ortaya koyan Mehmet, dizi boyunca büyük bir mücadele sergiliyor. Görevli olduğu bölgede yaptıkları Osmancık Taburu içinde bir kahraman olmasına neden oluyor. Osmanlı Devleti’nin, İngilizleri Kûtulamâre’de teslim aldığı kuşatmada canını ortaya koyan Mehmet, Kûtulamâre destanının en önemli isimlerinden biri oluyor. Dizi yalnızca Mehmet’in hayatına değil, kahraman silah arkadaşlarının hayatlarına da ışık tutuyor. Osmanlı askerleri ile İngiliz askerleri arasında geçen amansız mücadeleler ise tarihi kaynakların ışığında izleyiciler ile buluşuyor.