Melih Altınok'tan Abdülhamit Gül'e: "Kolaycılığa kaçıyor"

Melih Altınok'tan Abdülhamit Gül'e: "Kolaycılığa kaçıyor"
Sabah yazarı Melih Altınok, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün "Düne kadar FETÖ'yle aynı maklubeye kaşık atanlar bize mücadeleyi öğretmensin" sözlerine, "Kendisi kolaycılığa kaçıyor" diyerek cevap verdi.

Çözüm sürecindeki "Apo Başkan, PKK şampiyon" sözleri ve şehit babalarına bulunduğu ağır ithamlarla bilinen Sabah yazarı Melih Altınok, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile AKP'ye yakın yazarlar arasında yaşanan kavgaya dahil oldu.

Gül, Sabah yazarı Dilek Güngör'ün kendisine yönelik ithamlarının ardından "Düne kadar FETÖ'yle aynı maklubeye kaşık sallayanlar bize mücadele öğretmeye kalkmasın" demişti.

Bugünkü köşe yazısında Gül'ün tavrını ve sözlerini gereksiz bulduğunu beyan eden Altınok, Adalet Bakanı'nı kolaycılığa kaçmakla suçladı.

Melih Altınok, yazısının ilgili kısmında şu ifadelere yer verdi:

"Günlerdir "yargıdaki FETÖ'cüler tartışması" sürüyor.

Bu tartışmayla ilgili söyleyeceklerim belli:

1- Gazetecilerin yargı ile kaygılarını dile getirmeleri, kamu adına yanlış gördükleri uygulamaları, beklentilerini dile getirmeleri, sorular sormaları, eleştiriler yapmaları "Türk yargısına parmak sallamak" falan değildir. Çünkü bir ülkede aziz olan hukuk sistemleri ve pratikleri değil, vatandaşların adalet duygusudur. Gazetecilerin görevi de vatandaşın görüşleri ile siyaset mekanizması arasında köprü vazifesi görmektir.

2- Aklı başında hiç kimse, partisi içindeki geçmişi, tutumları, tavrı ortada olan, iyi niyetini bildiğimiz Adalet Bakanı Abdulhamit Gül için FETÖ'cü iması yapamaz. Dolayısıyla Bakanın dedikodulara, kulis diye satılan aşırı yorumlara prim verip, eleştiri sahiplerini "maklubeye kaşık sallayanlar" diyerek bir potaya atması da kolaycılıktır. Kamu adına eleştirelliğini koruyan biz gazetecilerin tümünü yaftalamaktır. Ortadaki çözüme muhtaç sorunlarımızın üstünün örtülmesi, ertelenmesidir. Havanda su dövmektir.

3- Bu saatten sonra vakit kaybetmeden siyasilere ve gazetecilere düşen, isimlerin önüne muğlak sıfatlar ekleme yarışına girmek değil, kamuoyunda hızla düşen yargıya güveni yükseltmeye çalışmak için kafa yormaktır."

İlgili Haberler