Melih Altınok’tan Fatih Altaylı’ya ağır sözler

Melih Altınok’tan Fatih Altaylı’ya ağır sözler
Sabah yazarı Melih Altınok ile Habertürk yazarı Fatih Altaylı birbirine girdi.

Sabah yazarı Melih Altınok ile Fatih Altaylı aşı yüzünden birbirilerine girdi. Altaylı önceki gün Erhan Afyoncu ve Murat Bardakçı ile gerçekleştirdiği programda aşıya karşı getirilmesi düşünülen kısıtlamaları eleştiren Altınok’u eleştirdi.

Altınok Altaylı’ya köşesinden şöyle cevap verdi:

Biraz daha açması istenince Altaylı cesaretini toplayıp, "Şöyle söyleyeyim, Cumhurbaşkanı Erdoğan buradan atla dese atlayacak kadar yalaka olan yazarlar aşı konusu geldiği zaman ''Fatih Altaylı aşı faşizmi falan yapıyor'' diye bana saldırıyorlar" diyor.
Bardakçı ve Afyoncu, "Onlar artık muhalif oldular" diye destekleyince Altaylı dayanamıyor:
"Nasıl muhalifler, Sabah gazetesinde yazıyorlar arkadaşlar" diye homurdanıyor.
Evet Sabah''ta Altaylı''ya faşist diyen bir tek ben varım. Hıncal Uluç''u falan kastetmiyor...
Zaten Uluç da arkadaşı Altaylı ile aynı fikirde.
Geçen o da köşesinden "İktidar eğilimli olduğu için adı ''yandaş''a çıkan benim gazetemde hemen her gün ''Ben aşı olmayacağım. Siz de sakın olmayın'' anlamında yazılar çıkıyor" diyerek gerekenin yapılması için gerekli mercilere müracaatını yapıyordu.
Uluç''un "Aşı olmayın" diye tek bir cümlemi gösteremeyeceği için "Bu anlama gelen yazılar" diyerek topa elle müdahale ettiği açık.
Zira "Aşı olun" diye talimat veren Uluç, Altaylı kadar doktorluğum yok.
Bu yüzden kimseye aşı olun ya da olmayın diyemem.
Sadece bir gazeteci olarak, bütün basın, köşe yazarları aynı şeyi söylerken, iktidarı zorunlu aşı gibi sert tedbirler almaya zorlarken, suskunluk sarmalında kaybolan, sansürlenen tezleri de okura duyurmanın görevim olduğunu düşünüyorum.

Meslektaşına cevap verirken tezlerine karşılık bulmak yerine bel altına inip "Sesi kesilsin" çağrısı yapmanın, gazetecilikle, fikir özgürlüğüyle ne kadar bağdaştığının takdirini size bırakıyorum.
Ama birisi çıkıp "28 Şubat''tan bu yana Kürt, Türk, kadın, erkek, örtülü, açık, insan hakları savunucusu, Suriyeli vs. demeden herkese nefret kusan ve faşizm bayrağını basında gururla taşıyan Altaylı gün gelecek seni Erdoğan''a jurnalleyecek" dese "Hadi oradan" der geçerdim.
Bakalım daha nelere şahit olacağız.

BENİ DEĞİL MALONE''U ŞİKÂYET EDİN CUMHURBAŞKANI''NA!
Dün New York Times''taki "Aşısı olanlar, olmayanlar kadar virüsü bulaştırıyor" haberini "NYT bile uyandı" notuyla paylaşan mRNA aşı teknolojisinin mucidi Robert W. Malone bakın ne diyor:

"Aşı, virüsü daha bulaşıcı hale getirir ve daha hızlı çoğalır."
Hadi aşı mucidi bu bilim adamını da şikâyet edin Cumhurbaşkanı''na.
Baksanıza adam size göre bildiğin aşı karşıtı!

İlgili Haberler