Melih Bulu: İstifayı asla düşünmüyorum!

Melih Bulu: İstifayı asla düşünmüyorum!
Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu katıldığı Teknofest'te gazetecilere açıklamalarda bulundu. İstifayı asla düşünmediğini ifade eden Bulu, "Boğaziçi Üniversitesinde maalesef bazı gruplar bu protesto kültürünü biraz aşırıya götürdüler. " dedi.

Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanması tartışmaların odağı haline gelen Prof. Dr. Melih Bulu'ya yönelik istifa çağrıları da sürüyor. Protestolarının hedefindeki Bulu söz konusu çağrılara katıldığı Teknofest'te yanıt verdi. Gazetecilere açıklama yapan Bulu, "Asla istifayı düşünmüyorum" dedi.

POLİS MÜDAHALESİNE YORUM

Öğrencilere yönelik polis müdahalesini de değerlendiren Bulu, "Boğaziçi Üniversitesinde maalesef bazı gruplar bu protesto kültürünü biraz aşırıya götürdüler. Önceki gün olay olaylarda rektörlük binasının 3 kapısının da ablukaya alınarak içeride çalışan rektörlük çalışanlarının saat 21.00’a kadar çıkması engellendi. Uyarıya rağmen öğrenciler başkalarının özgürlüğünü engelleyici tarzda bir duruma girdiler" şeklinde konuştu.

Bulu'nun açıklamaları şu şekilde; "Şimdiye kadar birçok noktada birçok tecrübe kazandım. Ben bu tecrübelerimi Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör olarak aktarma hayaliyle yaşadım çok uzun süredir. Şu anda bu noktaya geldiğim için bu hayalim gerçekleştiği için çok memnunum.

Boğaziçi'nin paydaşlarıyla birlikte, mezunlarıyla, öğrencileriyle, hocalarıyla hatta etraftaki esnaflarıyla birlikte biz Boğaziçi Üniversitesi'ni çok daha iyi noktalara taşıyacağız. Boğaziçi evet bugün de çok iyi bir yerdedir. Ama gerçekten dünyanın ilk 100 üniversitesi arasına sokma hedefim var. ve bunu yapabileceğime inanıyorum, 4 sene içerisinde. O yüzden de asla istifayı düşünmüyorum ve Boğaziçi'ni de ilk 100'e sokmak için elimden geleni yapacağım"

 

İlgili Haberler