Melih Gökçek ile cinsel istismardan tutuklanan Uşşaki cemaati lideri Fatih Nurullah’ın fotoğrafı ortaya çıktı: Sosyal medya bu görüntüyle çalkalanıyor

Melih Gökçek ile cinsel istismardan tutuklanan Uşşaki cemaati lideri Fatih Nurullah’ın fotoğrafı ortaya çıktı: Sosyal medya bu görüntüyle çalkalanıyor
Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in cinsel istismar suçundan tutuklanan Uşşaki Tarikatı lideri Fatih Nurullah ile çekilmiş bir fotoğrafı ortaya çıktı. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraf büyük  tepki çekti.

Sosyal medyada eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda suçundan tutuklanan Uşşaki tarikatı lideri Fatih Nurullah ile fotoğrafı ortaya paylaşıldı.

eg-vhxlxkaagzli.jpg

Fotoğraf, sosyal medyada “Kadere bak kimler, kimlerle birlikte”, “Bu kim Melih Gökçek”, “Yazsam hesap gitmekle kalmaz, Silivri’ye gönderirler” yorumuyla tepki çekti.

Sosyal medyada söz konusu fotoğrafa gösterilen bazı tepkiler şöyle:

1-20200903104600.jpg2-20200903104600.jpg3-20200903104600.jpg4-658.jpg5-375.jpg

BİR FOTOĞRAFI DAHA ORTAYA ÇIKTI

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek ile 12 yaşında bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu için tutuklanan Uşşaki tarikatı lideri Fatih Nurullah'ın bir fotoğrafı daha ortaya çıktı. Sosyal medyada paylaşılan fotoğrafta Gökçek ile Nurullah'ın bir restoranda kalabalık bir grupla birlikte yemek yedikleri görülüyor.

bc9bcd13-70ad-44dd-bc0d-623b6aba0cd3.jpg

NE OLMUŞTU

Kamuoyunda ‘Uşşaki Tarikatı Lideri’ olarak gündeme gelen Eyüp Fatih Şağban’ın “Hele İslami devlet olsun, en güzel sarığı biz saracağız, en güzel cübbeleri biz giyeceğiz. Ayasofya açıldı. Sarık ve cübbe de... Vakti gelir. Devletin kontrol mekanizmalarında olalım. Ne idüğü belirsizler karar mekanizmalarına geçince Müslümanlar sıkıntı çekiyor” sözleri sosyal medyaya yansımış ve büyük tepki çekmişti. 

Şağban’ın Akyazı’da da misafirlerini ve müritlerini kabul ettiği yazlık bir dergâhı vardı. Şağban, burada mürit olan anne ve babasıyla birlikte kalan 12 yaşındaki bir kız çocuğunu birden fazla kere taciz etti. Çocuğun babası şikâyetçi oldu ve jandarmayla birlikte dergaha gitti.

Diğer müritlerin saldırısına uğrayan babayı jandarma ekipleri linçten güçlükle kurtardı. Jandarma Şağban’ı gözaltına aldı.  Şağban, sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tarikattan yapılan açıklamada ise "Şahısla bir ilgimiz yok" denildi.