Melih Gökçek Mansur Yavaş’a hesap sordu baltayı taşa vurdu: Kendi kurduğu birimi unuttu

Melih Gökçek Mansur Yavaş’a hesap sordu baltayı taşa vurdu: Kendi kurduğu birimi unuttu
2017 yılının Ekim ayında görevinden istifa ettirilen Gökçek, kendi döneminde kurulan Sosyal Medya Daire Başkanlığı’nı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın kurduğunu iddia etti.

Sosyal medyada bir vatandaşın "Melih bey, meraktan soruyorum. Sizin döneminizde Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde Sosyal Medya Daire Başkanlığı diye bir birim var mıydı? Yoksa bunu Mansur Yavaş mı oluşturdu? Basın Yayın Daire Başkanlığı varken bu daire başkanlığı niye kuruldu? Bu başkanlık ne iş yapar. Maliyeti Nedir?" sorusuna cevap veren Gökçek baltayı taşa vurdu.

Gökçek "Bende Sosyal Medya Daire Başkanlığı diye bir birim yoktu. Eğer şimdi böyle bir daire varsa Mansur Yavaş oluşturmuştur. Eğer böyle bir daire varsa tek görevi benim tweetleri takip edip altına sıfır takipçili cevap yazan kişilere imkan vermesidir." diyerek cevap verirken söz konusu birimin kendi başkanlığı döneminde kurulduğunu unuttu.

DAİRENİN KENDİ DÖNEMİNDE KURULDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Sosyal Medya Dairesi Başkanlığı kuruluş kararının 9 Şubat 2017 tarihli Ankara Büyükşehir Meclisi’nde alındığı ve Daire’nin kendi döneminde kurulduğu ortaya çıktı.

Bazı Twitter kullanıcıları bu kararı Melih Gökçek’e cevap olarak attı.