Memleketin dört bir yanında farklı yoksulluk manzarası var

Memleketin dört bir yanında farklı yoksulluk manzarası var
“Memleket Gezileri” kapsamında Doğu’dan Batı’ya ülkenin dört bir yanını gezip vatandaşların sorunlarını tek tek dinleyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Van’a gitti. Memleketin dört bir yanındaki yoksulluk günden güne iyice ayyuka çıktı.

“Memleket Gezileri” kapsamında Doğu’dan Batı’ya ülkenin dört bir yanını gezip vatandaşların sorunlarını tek tek dinleyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Van’a gitti. Akşener’e, Kayseri milletvekili Dursun Ataş, Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, Ekonomi Politikaları Başkanı Erhan Usta, Erzurum milletvekili Naci Cinisli, , Teşkilat Başkanı Koray Aydın, Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, Adana milletvekili Metanet Çulhaoğlu, GİK Üyeleri Rıdvan Uz ve Burcu Akçaru ve Erdal Sarızeybek eşlik etti. 


“YOKSULLUKTAN NİŞAN YÜZÜĞÜNÜ SATAN GÖRDÜM”


Meral Akşener’in Van’daki ilk durağı Erciş oldu. Erciş’te bir kuyumcu dükkanını ziyaret eden Akşener’e esnaf yaşadıklarını şöyle anlattı;
“5 yıldır Türkiye’nin durumu iyi değil, pandemi öncesinde de durum iyi değildi. Bunu belirtmeye de gerek yok, görünen köy kılavuz istemez zaten. İnsanların karnını doyuracak parası yok, nişan yüzüğünü satan gördüm ben, 1980 basımlı altın satanlar var. Pazara gidiyorum ben geçen yıl 250’ye dolan çanta bu sene 500 oldu ama benim gelirim o kadar artmıyor. Yıllardır yanlış izlenen politikalardan dolayı bu hale geldik. Ülkenin yöneticileri de böyle olsun istemiyordur ama tıkandılar artık bir şey yapamaz hale geldiler. İnsanların cüzdanına ne zaman ateş düşerse işte o zaman bir şey değişir.”


“AKP MİLLETVEKİLİNİN YEĞENİ BENDEN 150 BİN LİRA İSTEDİ”


5 yıl önce KHK ile ihraç edilen 2 yıl önce de beraat eden bir başka vatandaş ise AKP milletvekilinin yeğeninin kendisinden 150 bin lira karşılığında dosyasına bakacağını söylediğini iddia etti, Beraat eden vatandaş “5 yıl önce KHK ile ihraç edildim, 2 yıl önce beraat ettim. 2 yıldır beraat ettiğim halde göreve dönüşüm olmadı. Geçtiğimiz hafta şu an iktidar partisinde milletvekili olan birinin yeğeni beni aradı. “Dosya ne durumda” dedi.

İlgili Haberler