Memleketin taşı toprağı enerji: Lağımın üzerine HES kuruluyor

Memleketin taşı toprağı enerji: Lağımın üzerine HES kuruluyor
Ordu'nun Korgan ilçesinde inşa edilecek olan dereye çevre mahallelerin, ilçe merkezi ve sanayi tesisinin atıklarının akıtıldığı ortaya çıktı. CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, "Kanalizasyon suyu üzerine HES planlayan ilk ülke olarak tarihe geçeceğiz" dedi.

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre, Ordu'nun Korgan ilçesinde atık sular ile bölgedeki sanayi tesislerinin arıtılmadan HES planlanan dereye akıtıldığı ortaya çıktı.

Bölgede incelemede bulunan CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, "Kokudan ve pislikten geçilmiyor ve burası insan sağlığı için alarm veriyor. Bu suları arıtıp altyapıyı düzeltip çevreyi sağlıklı hale getirmek yerine, kanalizasyon suyu üzerine HES planlayan ilk ülke olarak tarihe geçeceğiz." dedi.

Korgan'ın Çiftlik, Tepealan, Tatarcık, Akçakale, Karakoyunlu, Yenipazar, Yeniköy ve Çamlı mahallelerinin ve Korgan şehir merkezinin atık suları ile bölgedeki sanayi tesislerinin arıtılmadan HES planlanan dereye akıtıldığını gördük. Kokudan ve pislikten geçilmiyor ve burası insan sağlığı için alarm veriyor.

Bu suları arıtıp altyapıyı düzeltip çevreyi sağlıklı hale getirmek yerine, kanalizasyon suyu üzerine HES planlayan ilk ülke olarak tarihe geçeceğiz.