Memur ve emekli zamları için Bakan Bilgin'den flaş açıklama

Memur ve emekli zamları için Bakan Bilgin'den flaş açıklama
Memur ve emekli zamları için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den flaş bir açıklama geldi. Bakan Vedat Bilgin, "Enflasyon diyelim ki yüzde 37-40... Ne gerçekleşirse bunun üzerinde kamu çalışanlarımıza zam yapacağız." dedi. 

Temmuz ayına kısa bir süre kala milyonlarca vatandaş asgari ücrete zam, emekli zammı ve memur maaşlarına zam olup olmayacağını merak ediyor.

Temmuzda kamu çalışanlarına ve asgari ücrete enflasyon farkının üzerinde zam yapılacağı bildirildi. 

Açıklama, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin''den geldi.

Bakan Bilgin, "Temmuzda yapacağımız düzenlemelerle kamu çalışanlarımıza nefes aldıracağız. Enflasyon diyelim ki yüzde 37-40... Ne gerçekleşirse bunun üzerinde kamu çalışanlarımıza zam yapacağız" diye konuştu.

Bakan Bilgin, ''asgari ücret'' konusuna da değindi. 

Yılbaşında asgari ücrete yüzde 50''nin üzerinde zam yapıldığını hatırlatan Bilgin, "Yaptığımız güncelleme enflasyon nedeniyle unutuldu" dedi.

Bilgin, konuyla ilgili görüşmelerin sürdüğünü ve önümüzdeki hafta açıklama yapılacağını dile getirdi.

Memur ve memur emeklileri yılda iki kez maaşlarını zamlı alıyor. Zam oranları toplu sözleşmeye göre önceden belirleniyor ve geçmiş 6 aylık enflasyondan kaynaklı fark oluşursa maaş zammına yansıyor.

TÜİK''in açıkladığı mayıs ayı enflasyon rakamlarına göre 5 aylık enflasyon farkı yüzde 35,64 oldu. Merkez Bankası’nın yüzde 3,77 beklentisinin de yansımasıyla enflasyon farkı olarak memur ve emekli maaşlarına yüzde 40''a yakın zam yapılması bekleniyordu.

İlgili Haberler