Memurlar İYİ Parti'ye yöneldi

Memurlar İYİ Parti'ye yöneldi
İYİ Parti'li eski sendikacı Fahrettin Yokuş, "Memur, AKP iktidarından nefret eder hale geldi. Seçimlerde belirleyici olacak memurların büyük bölümünün İYİ Parti'ye yöneldiğini hissediyoruz" dedi.

Fatih Erboz / Ankara

Türkiye'de 24 Haziran seçimlerine sayılı gün kala kamu çalışanlarının haklarına yönelik sorunlar ağırlığını hissettirmeye başladı. İYİ Parti'li eski sendikacı Fahrettin Yokuş, "Memurlar arasında 4-A, 4-B, 4-C, çakılı sözleşme gibi statülerin tamamı kaldırılmalı. Kamu böyle rayına oturur. Memur ilk olarak huzur içinde, korkmadan çalışmak, adalet, hakkını, torpil olmamasını istiyor. Ayrıca emekli olurken maaşım yarı yarıya düşmesin diyor" dedi.

Fahrettin Yokuş, memurların seçim öncesinde sessiz olduğunu, çok konuştuğunu ama beklentileri karşılanmadığı için AKP'den soğuduklarını belirtti. Memurların büyük çoğunluğunun tamamen yüzünü muhalefete çevirdiğini kaydeden Yokuş, şöyle devam etti: "Tek tip devlet memuru, tek tip devlet işçisi olmalı. Kamuda ayrımcılık, liyakatın ayaklar altına alınması, FETÖ'cü örgütlenmeye iktidarın 12 yıl boyunca göz yummasının ardından bu örgütlenmenin faturasının masum birçok memura da sirayet ettirmesi, doğru kulvarda mücadele edilmemesi, hatta FETÖ'cü bilinen birçok üst düzey yöneticinin adeta korunması çalışma barışını tamamen bozdu. AKP iktidarından nefret eder hale getirdi adalet duygusu içinde olan memurları. Seçimlerde memurlar da belirleyici olacak. Memurların büyük bölümünün İYİ Parti'ye yöneldiğini hissediyoruz. Bunda Kamu-Sen bloğunun etkisi de var. İsmail Koncuk'un mücadelesi de memurlar arasında dikkatle takip ediliyor. Bu seçimlerin önemli faktörleri kadınların desteği, gençlerin umut görmesi, devlet memurlarının durumu olacak. Devlet memuru kamuda liyakat istiyor. Türk devlet geleneğine göre, şeffaf devlet yönetimi, liyakatli devlet yönetimi çok önemli. 30 Mayıs'ta açıklayacağımız seçim beyannamesinde memurlar aradığı bir çoğu şeyi bulacak."

Yokuş, 3 bin 600 göstergenin yanında memurların birçok beklentilerinin olduğunun altını çizerek, memurların siyaset hakkı, grev hakkı, memuriyette yükselmede liyakat esasına dayalı bir sistem istediğini ifade etti. Yokuş, şöyle dedi: "Kamuda memurlar iktidarlara göre değil, liyakata göre şekillenen, ayrım yapılmayan, uzmanlığı ve birikimi öne alan, hak edenin hakkını aldığı bir yapı istiyor. Memur hakkını istiyor, torpil olmasın diyor. İşçi memur statüsünde sosyal haklar açısından eşit olmalı. Memur bunları istiyor. Kamu çalışanları devletin asli görevini yapar hale gelmek istiyor."