Menemen deyip geçmeyin bu fiyatlarla o bile hayal!

Menemen deyip geçmeyin bu fiyatlarla o bile hayal!
Gıda fiyatlarındaki yükseliş devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde toplanan gıda komisyonu da artan fiyatlara henüz bir çözüm bulabilmiş değil. Sabah, akşam her öğünde yenilen menemeni yapmak bile dar gelirli aileler için oldukça güç bir hale gelmeye başladı. Soğanlı mı olur soğansız mı olur tartışmaları sürerken soğansız menemenin maliyeti 30 lira oldu.

Berkay BİGEÇ/YENİÇAĞ
Mutfak alışverişi iyiden iyiye cep yakmaya başladı. Vatandaş yüzde 40-50’ ye yakın artan fiyatlardan şikayetçi, üreticinin dilinde ise maliyet artışları var.
Vatandaşın direkt olarak cebine dokunan zamlar, ekonomi yönetiminin de düşürmek için çaba gösterdiği enflasyonu da olumsuz etkiliyor. Fiyat artışları hükümetin de takibinde. Ticaret Bakanlığı fiyat denetimleriyle durumu kontrol altına almaya çalışırken geçtiğimiz günlerde gıda komisyonu toplantısı yaptı. Toplantı yapıldı ama fiyatlarda henüz bir düşüş sağlanamadı

4 KİŞİLİK BİR AİLEYE MENEMENİN MALİYETİ NE KADAR?

Yeniçağ, adım adım market ve pazarlarda satılan meyve sebzenin fiyatlarını takip etmeye devam ediyor. Pazartesi günü sona eren sokağa çıkma kısıtlamasının ardından meyve sebzeler yeni fiyatlarıyla tezgahlardaki yerini aldı. 1 kilo domates 10 lira, 1 kilo köy biberi 14 lira 50 kuruş, yumurtanın tanesi ise 1 liradan alıcı buldu. Dört kişilik bir aile menemen yemek istese ve bunun için de 1 kilo domates, yarım kilo biber 8 yumurta, 3 ekmek yese menemenin aileye maliyeti toplam 30 lira oluyor.

whatsapp-image-2021-02-02-at-16-05-46.jpeg

whatsapp-image-2021-02-02-at-17-41-58.jpeg

whatsapp-image-2021-02-02-at-17-16-19.jpeg

SADECE MENEMEN 30 LİRA PEKİ YANINDA YENENLER?

30 lira sadece sadece menemenin fiyatı, yanında içilen çay, yenilen zeytin, peynir de hesaplanınca üstüne doğalgaz kullanımı da eklenince 4 kişilik bir aileye menemenin maliyeti en az 50 lira oluyor.

SADECE MENEMENİN AYLIK MALİYETİ 900 LİRA

Dört kişilik bir aile her gün 1 öğünde menemen yese menemenin aileye maliyeti aylık 900 lirayı buluyor. 

MENEMEN 30 LİRA GÜNLÜK YARDIM 39 LİRA

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ücretsiz izin maaş desteğinin bin 170 lira olduğunu söylemişti. Buna göre maaş desteğinden faydalanan bir vatandaş günlük 39 lira yardım alıyor. Bir gün geçinmek için 39 lira yardım alan bir işçi ailesiyle akşam menemen yemek için 30 lira harcaması gerekiyor.