Mengi: "Hiçbir parti ilk günden bu kadar ilgi görmemişti"

Mengi: "Hiçbir parti ilk günden bu kadar ilgi görmemişti"
Vatan Gazetesi yazarı Güngör Mengi, Meral Akşener liderliğinde kurulan İYİ Parti ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Mengi'nin "Türkiye’nin güvenliği ve yeni bir parti!" başlıklı yazısından ilgili kısım şöyle:

İyi Parti’ye ilgi!

Siyasi deneyime sahip, İçişleri Bakanlığı ve Meclis Başkanvekilliği yapmış olan Meral Akşener nihayet uzun zamandır beklenen partisini kurdu.

“Türkiye iyi olacak” sloganıyla ilk kongresini yapan partinin adını “İYİ Parti” olarak açıkladı ve partinin genel başkanı seçildi.

İYİ Parti Türkiye’nin 87’nci partisi ama Meclis’e giren partiler dışında neredeyse hiçbir parti ilk günden bu kadar ilgi çekmemiş, kuruluşu açıklandığı andan itibaren logosundan adına kadar tartışılmamıştı.

Oysa, daha önce de yazdığım gibi demokrasilerde yeni partiler her zaman kurulabilir, önemli olan da logoları veya isimleri değil, halka verecekleri güven ve umuttur.

Halkın ilgisini toplayabilmek, istikrarlı ve vaatlerini gerçekleştirebilecek bir çalışma ortaya koymaktır.

İYİ Parti’nin programı ve Genel Başkanı Meral Akşener’in ilk toplantıda yaptığı kapsamlı konuşma Türkiye’de “partiler arasında kararsız seçmen” için de umut verici göründüğü gibi, diğer partiler için “rekabet ortamını güçlendirerek” seçim öncesi bile siyasette olumlu bir değişim sağlayabilir.

Dikkatle hazırlandığı görülen Parti Programı’nda; “tarafsız ve bağımsız bir hukuk sistemi, adil yargılanma, çağdaş ve güçlü bir eğitim sistemi için politikalar, çok sesli ve bağımsız medya, kadınlar-çocuklar ve gençlerle ilgili sorunların çalışmaların merkezine alınması, şehit ve gazi ailelerine yardım artışları, onlara mülkiyet tesisi” ve diğer konular detaylarıyla anlatılmış.

Yeni bir partiyi ilk günden yıpratmaya çalışmak yerine zaman vermek ve izlemek gerekir. Türkiye demokrasisi, siyaseti ve toplumu bunu hak ediyor. 

İlgili Haberler