Merakla beklenen ÖSYM KPSS lisans sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte 2020 ÖSYM KPSS lisans sonuç tarihi

Merakla beklenen ÖSYM KPSS lisans sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte 2020 ÖSYM KPSS lisans sonuç tarihi
ÖSYM KPSS lisans sonuçları ne zaman? Sorusu sınava giren adayların gündeminde. ÖSYM KPSS lisans sınavı alan bilgisi sınavı olarak 12 Eylül tarihinde gerçekleştirildi. ÖSYM, KPSS lisans sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını duyurdu. İşte detaylar..

KPSS Lisans (Genel kültür-Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri) sınavı 6 Eylül'de; KPSS Lisans (Alan Bilgisi) sınavı 12-13 Eylül'de; KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavı ise 20 Eylül tarihinde yapılmıştı.  Peki, KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ÖSYM tarafından verilen tarih...

ÖSYM KPSS LİSANS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM takvimine göre KPSS lisans sınav sonuçları 22 Ekim'de açıklanacak.

KPSS LİSANS PUAN HESAPLAMA

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirilecektir. Her testte, örneğin Genel Yetenekte, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

SONUÇLAR NEREDEN ÖĞRENİLECEK?

Sınava katılan adaylar sonuçlarını ÖSYM’nin sonuç sayfası olan “sonuc.osym” adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak öğrenebilecekler. Sonuçların açıklanmasının ardından da mülakat ve tercih süreci için geri sayım başlayacak.