Meral Akşener: "1938’lerin dünyasına döndüğümüz gibi bir endişe içerisindeyim"

Meral Akşener: "1938’lerin dünyasına döndüğümüz gibi bir endişe içerisindeyim"
İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkanlığı tarafından “İnsan Hakları ve Demokrasi İçin Kuvvetler Ayrılığı” paneli düzenledi.

BERKAY BİGEÇ / ANKARA

Düzenlenen panelde konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener "1938’lerin dünyasına döndüğümüz gibi bir endişe içerisindeyim" dedi.

"HER ŞEY TEK KİŞİNİN KARARINA BIRAKILDIĞI ZAMAN"

İnsan Hakları ve Demokrasi İçin Kuvvetler Ayrılığı panelinde konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener 1938’in dünyasını hatırlatarak “Dünyanın her tarafındaki liderler son derece otoriter, neredeyse diktatörlüğe giden ülkeler vardı. Otoriterlik öne çıktığı zaman, tek kişinin kararına her şey bırakıldığı zaman dünyanın en büyük savaşı, en büyük kırımının yaşandığı 2. Dünya Savaşı meydana geldi. Bu savaştan sonra bütün dünya demokrasinin ne kadar önemli olduğunu tartışmaya başladı. Şimdi ben ne yazık ki tarihçi olarak bir bilim insanı olarak, 1938’lerin dünyasına döndüğümüz gibi bir endişe içerisindeyim” dedi.

"BU KADİM MÜCADELE HİÇBİR ZAMAN BİTMEDİ BİTMEYECEK"

İnsan hakları için verilen mücadelenin hiçbir zaman bitmeyeceğini bildiren İYİ Parti Genel Başkanı Merak Akşener “Fransız İhtilali’nin özü insan haklarıdır, 1948 İnsan Hakları Beyannamesinin özü insan haklarıdır. Kimi zaman kadınlara yönelik şiddeti ortadan kaldırmaya yönelik bir mücadele, kimi zaman eşit işe eşit ücret için yapılan bir mücadele, kimi zaman hukukun üstünlüğünü sağlamak için yapılan bir mücadele, kimi zamansa sağ kalmak için, hayatta kalmak için yapılan bir mücadele, kimi zamansa ülkesini ve milletini ayakta tutmak için yapılan bir mücadele. Bu kadim mücadele hiçbir zaman bitmedi hiçbir zaman bitmeyecek” dedi.

İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkanı Şenol Sunat’ın moderatörlüğünü yaptığı panelin konuşmacıları Prof. Dr. Bahadır Eren, Prof. Dr. Fikren Eren, ve gazeteci yazar Fikret Bila oldu. 

BİRÇOK SİYASİ PARTİ TEMSİLCİSİ KATILDI

İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkanlığı tarafından düzenlenen panele CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, CHP Kadın Kolları Başkanı Fatma Köse, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Uyanık katıldı. Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Saltuk Buğra Kavuncu, Ankara Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ise panele telgraf yolladı.