Meral Akşener Ankara’da konuştu

Meral Akşener Ankara’da konuştu
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yerel seçim çalışmaları kapsamında Ankara'da vatandaşlara hitap etti. Akşener'in mitinginde Mansur Yavaş ve Fethi Yaşar da konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçim çalışmalarına Ankara’da devam ediyor. Akşener, Yenimahalle’de düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi. Akşener’in mitinginde CHP ve İYİ Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı ortak adayı Mansur Yavaş ve Yenimahalle Belediye Başkan adayı Fethi Yaşar da bulundu.

aek_2555.jpg

Yenimahalle’deki İvedik Caddesi Karşıyaka İş Merkezi önündeki meydanda toplanan on binlerce vatandaş, konuşmacıları beklerken hep bir ağızdan “Türkiye’nin umudu Meral Akşener” sloganı attılar. Platforma konuşmacı olarak ilk çıkan isim Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar oldu. Yerel seçimlerin sonucu ne olursa olsun, birlik ve beraberlik içinde yaşamaya devam etmeleri gerektiğini söyledi. Yaşar, 1 Nisan’da kazanan tarafın Ankara’nın her noktasında cumhuriyetçiler olacağını açıkladıktan sonra, sözü Mansur Yavaş’a bıraktı.

"MART AYINDA KARALAMAYA BAŞLADILAR"

"Yaklaşık 3 ay önce alanlara çıktık. Fakat zaman içerisinde gördük ki, rakibimiz bir zannediyorduk herkes sıraya girdi. O da yetmedi bir de suç makinesini yanlarına aldılar, beni karalamaya çalışıyorlar. Mansur Yavaş’ı anketlerde önde görünce Mart ayında karalama kampanyasına başladılar. (Vatandaş yuh çekiyor) Yuh çektirmiyorum ama artı çekebilirsiniz. Hayatlarında görmedikleri bir yenilgiyi tattıracağız. Ankara’dan başka bir yerde böyle bir karalama kampanyası görmüyoruz. İstiyorlar ki ekonomi, yolsuzluk, işsizlik konuşulmasın. ‘Arkamızda ağamız var’ bunu başkası yapamaz’ diyorlar. 17 yıldır ağanız arkanızda ne yaptınız? Vatandaşa sorduk işsizlikten, ekonomiden dert yandı. O zaman bize düşen nedir? Vatandaşımızın ekonomisini düzeltmek… ‘Yapamazsın’ dediler. Beypazarı’nda yaptık, dedik. ‘Orası küçük’ dediler. Orası küçük ise burasının da imkânları büyük."

"O kadar kibir var ki. ‘Sayın’ demeyi unutmuş. ‘Bey’ demeyi unutmuş. ‘Mansur Efendi’ diye konuşuyor. Ama 1 Nisan’dan sonra göreceksiniz, ‘Mansur Başkanım’ demek zorunda kalacaklar" (Mansur Yavaş’ın konuşması sırasında ikindi namazı öncesi ezan okundu. Yavaş, konuşmasına ara verdi ve ezanın bitmesini bekledi.)

aek_2713.jpg

"Ankara’da değil, Türkiye’de büyük bir uzlaşmanın önünü açtık. Fikir ayrılığı olabilir ama cumhuriyet, demokrasi ve Ankara söz konusu olursa, devletin bekası sorun olursa hep beraber devletimizin yanında olmasını biliriz. Dediler ki, ‘20 bin işçiyi işinden çıkartacak.’ Ben neden insanların ekmeği ile oynayayım. Buradan söylüyorum, bunu yapan, ahlaksızdır, şerefsizdir."

"TRAFOLARA DEVE GİRSE FARK ETMEYECEK"

“Ankara’da değil, Türkiye’de büyük bir uzlaşmanın önünü açtık. Fikir ayrılığı olabilir ama cumhuriyet, demokrasi ve Ankara söz konusu olursa, devletin bekası sorun olursa hep beraber devletimizin yanında olmasını biliriz. Dediler ki, ‘20 bin işçiyi işinden çıkartacak.’ Ben neden insanların ekmeği ile oynayayım. Buradan söylüyorum, bunu yapan, ahlaksızdır, şerefsizdir. Ama halkın parasını götüren, kul hakkı yiyen, yetim hakkı yiyen o genel müdürleri görevinden alacağım. Süleyman Soylu, ‘Dağlarda terörist bulamıyoruz’ diyor. Sonra da ‘Mansur Yavaş 20 bin PKK’lıyı işe alacak’ diyorsunuz. Ya ülke genelinde ‘700 PKK’lı kaldı’ diyorsunuz. Ankara’da 20 bin PKK’lıyı nereden buldunuz? AKP’ye Erdoğan’a hakaret eden Soylu bu değil miydi? Ne değişti? Koltuk sahibi oldu. Siz devlet imkanlarını kullanıyorsunuz, bizim arkamızda halk var halk! Türkiye’de seçime girmek serbest, kazanmak yasak… Böyle bir şey mi var? Ama biz Ankara’yı kazanacağız. Sandıklara hep beraber sahip çıkacağız. Bu seçimde kediler de bizden yana merak etmeyin. Trafolara değil kedi, deve girse fark etmeyecek.”

aek_2706.jpg

MERAL AKŞENER: "ERDOĞAN MİLLİ İRADEYE İHANET ETTİ"

Mansur Yavaş’ın konuşmasının ardından, seçim otobüsü üzerindeki platforma, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener geldi. Miting alanını dolduranları selamlayan Akşener, “Bütün tehditlere, bütün çirkefliklere rağmen burada bir irade ortaya koydunuz. Allah hepinizden ayrı ayrı razı olsun” ifadelerini kullandı. “Akşener, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Bir Cumhurbaşkanı sanki her yerde belediye başkanı seçilecek gibi. Anadolu’yu geziyorum küçücük ilçede bile beyefendinin fotoğrafı var, belediye başkanınınki yok. Bu nedendir? Kibir abidesi olmaktandır. Hani diyor ya, ‘Türkiye 5’ten büyüktür’ Sayın Erdoğan, Ankara senden büyük. Bir Cumhurbaşkanı düşünün, Ankara Belediye Başkanı Adayını tehdit ediyor. Ayıp be ayıp. Neden? Çünkü Tarzan zorda!” Zannedersiniz ki savaşa gidiyoruz. Bugüne kadar alıştı ya, kimi tehdit etse kafasını öne eğdi. Bu defa baltayı taşa vurdu. Bu seçimin iki düşmanı oldu. Biri Akşener, biri Mansur Yavaş. Mansur Yavaş seçildiğinde görevden alacakmış. Ankaralı, Yenimahalle’li karar versin de al bakalım. Elinden geleni ardına koyma. Sen bugün milli iradeye, bu Aziz Millette ihanet ettin. Mansur Yavaş’ı görevden alacakmış. Al da görelim. Alıştın trafoya kedi koymaya. Hadi görelim bakalım.”

1rza4103.jpg

“TBMM KAÇACAK DELİK DEĞİLDİR”

“Sanayiyi, üretimi, üreten çiftçiyi yok ettin, şimdi ağlıyorsun. Ağlama, milli irade devreye girecek, Ankara’daki kardeşlerim başta olmak üzere bu Aziz Millet senin kulağını çekecek. Fethi Başkan’dan bu toplantıyı özellikle talep ettim. Neden mi? Çünkü Fethi başkan insan ayırmayan bir adamdır. Kim zora düşerse elinden tutar. Biz çok zor günlerden geçtik. Elektriklerimiz kesildi, otellerde yer verilmedi, salon verilmedi. Ben ne zaman Fethi Başkan’a telefon açsam, ‘Baş üstüne’ dedi. Mansur Başkan ve Fethi Başkan’a oy istemeye, ona kefalet koymaya geldim. Anlayın ki işler zorda. İkisini de kızdıramıyorlar. Beni de kızdıramıyorlar. “

kalabalik-001.jpg

"Ban ‘Güya Hanımefendi’ dedi. Hanımefendilere söylüyorum, o kulağı morartabilirsiniz. Sonra, ‘kaçacak deliği yok’ dedi. TBMM kaçacak değil değildir. Deliğe fareler kaçar. Milletvekilleri de fare değildir. Sen o Meclis’e delik, milletin vekillerine de fare dedin. Tutuklattıracaksan, buyur gel. 1 Nisan'ı neden bekliyorsun. Biz tanımıyor. Senin titrediklerinden korkmamışım da senden mi korkacağım? Ben, Sayın Temel Bey ve Sayın Kılıçdaroğlu PKK’lıymışız. Oslo rezaletini sen yaptın. Habur rezaletini sen yaptın. Barzani’nin başında konfetileri biz temizlemedik: Bebek katillerine Sayın demedik, hendekleri biz açtırmadık. Sonra ne oldu o hendekler, polisimizin, Mehmetçik’imizin kanı ile kapatıldı. Kaç şehit 793 şehir. Sen onlara tane, diyorsun. Onlar evlattı, onlar babaydı, onlar kardeşti. Sen daha bu 793 şehidin hesabını vermedin. Onu da vereceksin. Bunlar orduyu FETÖ’ye teslim etmişlerdi, anlaşılan o ki, Adalet Bakanlığı’nı da PKK’ya teslim etmişler."

aek_2813.jpg

“İNSANLAR AÇIZ DİYE BAĞIRIYOR”

“Biz ekonomiyi, iş arayan gençlerimizi, esnafımızın durumunu konuşmaya devam edeceğiz. Azıcık kulağı çekmeye niyetlendiniz, üst perdeden konuşmalar aşağıya doğru gidiyor. Sonuç itibarı ile 4,5 yıl sonra tartıya çıkacak. Gelecek, karşınıza çıkacak, gözünüzün içine bakacak. “

1rza4070.jpg

"Gittiğim yerlerde insanlar ‘açız’ diye bağırıyor. Saray’ın günlük harcaması 2 trilyon. İnsanların kafasına kafasına çay atıyor. Bu reva mıdır? Bu kul hakkıdır. Sandığa gidip, kulağı çekeceksiniz, Mansur Başkan seçilecek, Yenimahalle’de Fethi Yaşar seçilecek. Mart’ın sonu bahar, Yenimahalle iyi olacak, Ankara iyi olacak. Hepimizin inançlarının sorgulandığı bir dille, hepimizin ne olduğunun sorgulandığı bir dille seçim yapılırsa, o dilin sahiplerine bir hayır çıkmaz. Allah bana bir musibet verecekse, bunda da vesile Sayın Erdoğan olacaksa buyursun gelsin. Bu milleti, tehditle korkutmaya çalışanlar, 31’i akşamı sandıklar açıldığında o kulağın nasıl mosmor olacağını görecekler."

aek_2868.jpg

"24 saat yalan söyleyenlerden eyleme bizi Allah’ım. Haklının yanından ayırma bizi Allah’ım. Zulüm edenin hakkından gelmeyi bize nasip et Allah’ım."