Meral Akşener: "Binali Yıldırım İstanbul'u kaybedecek"

Meral Akşener: "Binali Yıldırım İstanbul'u kaybedecek"
TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın görevinden istifa etmeden AKP İstanbul adayı olmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Ben İstanbul'u kaybedeceğini gördüğüne inanıyorum" dedi.

Bilun ÇELİK/Ankara

TBMM'deki makam odasında gazetecilerle sohbet eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın, AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı sonrası istifa etmemesine ilişkin Akşener, şunları kaydetti: "İstifa etmesi gerekir o başka bir şey. Sayın Binali Yıldırım, Başbakanlık yaptı, bakanlık yaptı, şimdi TBMM Başkanı. Son derece tecrübeli bir insan. Kim bilir kaç seçim geçirdi? Ben İstanbul'u kaybedeceğini gördüğüne inanıyorum. Tekrar geriye dönme işlemleri olmasın diye istifa etmiyor. Bizim Kâtip Üyemiz, Balıkesir Adayımız İsmail Ok'a 'İstifa et' demedim. Hakkı onun. Ama 'İstifa edeceğim, yerime de hemen birini belirleyin, ben Balıkesir'i alacağım' diyor. İnanç başka bir şey. Ben biraz öyle olduğunu düşünüyorum. Kendisine yakışmadı. Birçok şeyle ilgili olarak özlemi olmaması gereken bir insan. Uzaktan izlediğim kadarıyla Binali Bey, normal şartlarda böyle bir şeye tenezzül etmemesi gereken bir konumda. Yani AK Parti, Sayın Erdoğan ve Binali Bey büyük ihtimal seçimle ilgili bir soru işareti yaşıyorlar ki tekrar seçme eylemi olmasın düşüncesi ile istifaya itiraz ediyorlar. Yüzde 100 emin olsalar bu tırmalanmaya müsaade etmez diye düşünüyorum. Önüne gelen laf söyleyecek. AK Parti'nin yaptığı kanunsuzluklar üzerinden konuşuyoruz. Ve insani olarak baktığınız zaman böyle çemkirmelere tahammül etmemesi gereken bir tecrübe ve arka planı olan bir insan. Yani çok zor işi. "

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun sürpriz yapabileceğini dile getiren Akşener, "İstanbul'un alınmasına yönelik bir soru işareti taşıdıklarını düşünüyorum. 'İstanbul'u Tayyip Bey ne yapar, ne eder alır' gibi bir kanaat oluşturulmaya çalışılıyor. Ben tersini düşünüyorum. Ekrem İmamoğlu, sürpriz yapabilir" dedi. Akşener sözlerini şöyle sürdürdü: "Ekrem İmamoğlu'nun genç ve belediyeciliği biliyor olması bir avantaj. Tayyip Bey'in arzu ettiği kutuplaşmanın dışında kalacak bir karakter. O da bir avantaj. Ekrem İmamoğlu'nun ailesini tanıyorum. Bir kanadını çok yakından tanıyorum. Siyasi bir aileden geliyor. Ailesinin merkez sağ geçmişi var. O kutuplaştırma diline katılmayacak bir geçmişi var. Alkışın şehvetine de heyecanını da kapılmayacak gibi görünüyor. 'Ben işime bakayım' diyen bir karakter. Binali Bey de kavgacı biri değil. Yani Cumhurbaşkanlığı'ndaki o heyecanlı alanı görmeyeceğiz diye düşünüyorum."

"MERSİN'İ SOKAK SOKAK GEZECEĞİM"

Seçim sürecinde talep eden belediye başkan adaylarının illerinde miting yapacağını vurgulayan Akşener, "İsteyen aday arkadaşlarımızın şehirlerinde miting yapacağım. Diyecek ki bir aday, 'gelip yapmanız lazım' gidip miting yapacağım. Mesela Mersin'de 5 gün kalacağım, gezeceğim. Burhanettin Bey ile öyle konuştuk. İlk seçim gezisini Balıkesir'e yapacağım. Yani mitingden ziyade teşkilatlarla kapalı salon toplantısı yapacağım ama esnaf gezeceğim. O en zorudur" dedi.

"ADIYAMAN SAADET PARTİSİ'NE BIRAKILDI DİYE BİR DURUM YOK"

CHP ile yapılan güç birliğine değinen İYİ Parti lideri Akşener, "Müzakereler kapsamında önce 21 büyükşehrin ilçeleri tartışıldı. İstanbul, Ankara, İzmir hariç; bu üç büyükşehri en sona bıraktık. Biraz uzun sürdü çünkü ilçeler sistemi oluşturacak. O arada iller üzerinde karşılıklı olarak, 'Şu ile karşılık şurada sizi destekleyelim' diye teklifler var. Bu hafta içinde tamamlanır" dedi. Adıyaman'ın Saadet Partisi'ne bırakıldığı iddialarına ilişkin olarak, "Hayır, Saadet Partisi'ne bırakıldı diye bir konuşma yok. Adıyaman CHP ile konuşulan iller arasında ancak 'SP'ye bırakıldı' şeklinde bir konuşma yok. Konuşulur, kabul edilir, reddedilir; o başka bir şey ama hiç konuşulmadı" değerlendirmesinde bulundu. Yerel seçim çalışmaları kapsamında İYİ Belediyecilik vizyon kitapçığı hazırladıklarını aktaran Akşener, "Yerelde her bir şehrin sorununun çözümü başka bir şey. Aday olan arkadaşlarımız ona çalışıyor. Bir lansman deniyor, belki onu yapabiliriz. Ama müzakerelerin bitmesi, bir an evvel sonuçlanması lazım" diye konuştu. Kadın cinayetlerine ilişkin olarak, Çankaya Üniversitesi'nde yaşanan vahşeti hatırlatan Akşener şunları söyledi: "Ceren Damar'a Allah rahmet eylesin. Nasıl oluyor bir öğrenci silahla üniversiteye girebiliyor. Ben üniversitede 15 sene hocalık yaptım. Şiddet hayatın her alanında okadar fazla ki. Sokakta yürürken insanlar birbirine gülümserdi, yanlışlıkla birinin omzuna dokunsa görün ne oluyor. Ekonomik kriz dehşet. O da insanları barut fıçısı yaptı."

İlgili Haberler