Meral Akşener Çanakkale'de 'hayır' diyecek!

Meral Akşener Çanakkale'de 'hayır' diyecek!
MHP Genel Başkan Adayı Akşener, halkla buluşmaya devam ediyor. Akşener, 11 Şubat Cumartesi günü Çanakkale'de vatandaşlar buluşacak.

MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, referandum çalışmalarına devam ediyor.

Akşener, 11 Şubat Cumartesi günü saat 14.00'te Çanakkale'de vatandaşlarla buluşacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan ÇATÜMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Uz, “Ülkemizin geleceğinin oylanacağı böylesi önemli bir dönemde eski İçişleri Bakanımız Sayın Meral Akşener, davetimiz üzerine Çanakkaleli hemşerilerimize getirilmek isten sistem değişikliğini, anayasanın değişecek maddelerini anlatacak” dedi.

ÇATÜMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Uz ve yönetim kurulu üyeleri, düzenledikleri basın açıklaması ile eski İçişleri Bakanı Meral Akşener’in 11 Şubat 2017 günü Çanakkale’de konferans vereceğini açıkladılar. ÇATÜMSİAD Başkanı Rıdvan Uz yaptığı açıklamalarda; “Çanakkale’nin Çalışkan Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği olarak eski İçişleri Bakanımız, Milliyetçi Hareket Partisi döneminde meclis başkanlığını da yapmış olan Sayın Meral Akşener’i Çanakkale’mize davet ettik. Malum Türkiye’de yeni bir süreç yaşanıyor, bir referandum süreci var. Bu referandum süreci öncesinde Milliyetçi Hareket Partisinde bir kongre süreci yaşanmıştı. Bu kongre sürecinde birbirinden kıymetli dört kıymetli aday Genel Başkanımızla yarışmak üzere bir kongre talebinde bulunmuşlardı. Delegelerimizin de onayını alarak bir kongre talebinde bulunmuşlardı. Anayasamızda ve seçim kanununda belirtildiği üzere “5/1 delegelerin imzası toplanır, olağanüstü kongre yapılır” maddesine istinaden talebimizi Genel Merkezimize iletmiştik.”

“HAYIRLARA VESİLE” OLMAK İÇİN ÇANAKKALE’YE GELİYOR

Eski İçişleri Bakanlığı ve Meclis Başkanlığı da yapan Meral Akşener’in Kolin Otelde düzenlenecek olan konferansta Anayasa Değişikliği maddelerini ve bu referandum’dan evet çıkması halinde ülkenin geleceğinin tartışılacağını belirten Rıdvan Uz; “Fakat süreci hepimiz yakından takip ettik; bize bu kongre tüm yasal ve adilane, insanlığa ve adalete uygun bir süreç yürütmemize rağmen kongre yaptırılmadı. Sebepleri ise hepinizce malumdur. Hemen akabinde Türkiye bir askeri darbe girişimi ile karşı karşıya kaldı. 15 Temmuz tarihinde bir askeri darbe girişimi yaşandı. Bu darbe girişimin ardından Milliyetçi Hareket Partisinin Genel Başkanı televizyonlara çıkarak ülkenin gündemine Referandumu getirdi. O günden bugüne de Sayın Meral Akşener, Türkiye’nin çeşitli illerinde bu konuyla ilgili olarak bu konudaki fikirlerini beyan etmiştir. Türk Milliyetçilerinin, vatanseverlerin, Türkiye’yi seven, önce ülkem diyen herkesin sesi olabilmek üzere, bu referandum sürecinde bir hayır işlemek üzere,  hayır’ı anlatmak adına Sayın Meral Akşener Çanakkale’de olacak. Çanakkale’de yaşayan, ülke hassasiyetini içinde barındıran tüm vatandaşlarımızla hep birlikte bu gidişata bu darboğaza son vermek adına ve gür sesle haykırmak adına 11 Şubat 2017 tarihinde saat 14.00 da başlayacak konferansa tüm halkımızı davet ediyoruz” dedi.

TÜM HEMŞERİLERİMİZİ KONFERANSA BEKLİYORUZ

İşadamı ve eski MHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Balkan’da konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “Önemli bir süreçten geçiyoruz. Bizlerde Çanakkaleliler olarak Anayasa Değişikliğini içeren maddelerin daha fazla irdelenmesi, halk tarafından daha iyi anlaşılmasını istiyoruz. ÇATÜMSİAD oalrak aramızda kurduğumuz komisyonun çalışmaları doğrultusunda Sayın Meral Akşener’i Çanakkale’ye davet etmiş bulunuyoruz. 11 Şubat 2017 tarihinde saat 14.00’da gerçekleşecek olan konferans ile hemşerilerimizi Meral Akşener ile bir araya getirmiş olacağız. Amacımız fikirlerin özgürce insanlarımıza ulaşması, demokrasinin de gereği budur. İnsanlarımız ve Türkiye’nin sağlıklı bir düşünceye erişmesini arzuluyoruz. Hepinizin de bildiği gibi Meral Akşener, MHP Genel Başkanlığına adaylığı vardı. Ardından örneği görülmemiş bir şekilde bu kongre gerçekleşmedi. Ardından Özgür İrade adı altında birçok ilde konferanslar, toplantılar geniş katılımlarla gerçekleştirdi. Daha sağlıklı bir demokrasinin ülkemize hakim olmasına adına Sayın Meral Akşener’in kesinlikle halkımız tarafından dinlenmesini arzu ediyoruz. İnşallah demokrasi ve ülkemiz adına çok güzel bir konferans olacak” dedi.

KATILIMIN YOĞUN OLMASINI BEKLİYORUZ, ÇOK SAYIDA SİYASİ DE KATILACAK

Basın açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Rıdvan Uz, Meral Akşener’in vereceği konferansa yerel birçok siyasetçinin de katılacağını, bunlardan birisinin de Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın da katılacağını açıkladı; “İl merkezi ve ilçelerden çok sayıda telefon alıyoruz. Farklı siyasi partilerden birçok siyasetçi de konferansa katılmak istediklerini bizlere ilettiler. Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan’da programının uygun olması halinde katılmak istediğini bizlere iletti. Bu konferansın farklı siyasi partilerden siyasetçilerin de katılacak olması Çanakkale yerelinde demokrasinin geldiği güzel noktayı bizlere gösterdi. Katılmak isteyen herkesi 11 Şubat tarihinde saat 14.00’da Kolin Otel Megaron Toplantı salonundaki konferansa davet ediyoruz” dedi.

DHA ŞİFRESİZ CANLI YAYINLAYACAK

Etkinlik DHA tarafından aşağıda belirtilen frekanstan şifresiz olarak canlı yayınlanacaktır.

FREKANS BİLGİLERİ

TURKSAT 3A 42 DERECE
D/L: 10954
POL: DİKEY
Sembol Oranı: 3333
FEC: 5/6

Görüntüleri yayın saatinde canlı olarak 'www.dha.com.tr' adresinden de izleyebilirsiniz.

İlgili Haberler