"Sanayiye yatırım olduğu zaman gençler iş buluyor, esnafın işleri açılıyor"

"Sanayiye yatırım olduğu zaman gençler iş buluyor, esnafın işleri açılıyor"
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Çankırı’da sanayi vurgusu yaparak, “Sanayi yatırımlarının işsizliğe çare olduğunu gördüm. Demek ki sanayiye yönelik yatırımlar olduğu zaman gençler iş buluyor ve esnafın da işleri açılıyor” dedi.

"Sanayiye yatırım olduğu zaman gençler iş buluyor, esnafın işleri açılıyor"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Çankırı''da konuştu. Akşener burada kısa bir değerlendirme yaptı. Sanayinin önemine vurgu yapan Akşener, “Takip ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Ben 20 Ocak 2020''den beri şehirleri ilçe ilçe geziyorum. Esnafın kapısından içeri girdiğimde iktidarı yermiyorum, kendimi övmüyorum sadece esnafı dinliyorum. Sonrasında esnafın sorununu grup konuşmama koyuyorum arkasından milletvekili arkadaşlarımız soru önergeleri, kanun teklifleri veriyorlar. Böylece esnaftan edindiğimiz bilgi ve talepleri iktidara iletiyoruz. Öznenin esnaf olduğu, esnafta karşılaştığımız çiftçi olduğu, işsiz gençler olduğu bir iletişim metodu geliştirdik.

Çankırı’da gördüklerimden memnun kaldım. Misafirperverliğinden ve esnaflarımızın durumlarının diğer şehirlere göre iyi olduğunu gördüm. Çok memnun kaldım. Sanayi yatırımlarının işsizliğe çare olduğunu gördüm. Demek ki sanayiye yönelik yatırımlar olduğu zaman gençler iş buluyor ve esnafın da işleri açılıyor. Sizin konumunuzda ki basın emekçilerinin maaşı artıyor. Demek ki her şehrimize sanayi yatırımlarını teşvik etmemiz lazım” dedi.

Pandemi süresince sürekli kapatılan beyaz eşyacı esnafı, “Düğün sezonu olduğu için şuanda durumumuz iyi. Mayıs ayında biz kapalıydık. Bize malzeme üreten yerler açıktı, marketler açıktı, kuruyemişçiler de açıktı. Virüsü biz mi yaydık? Niye bizleri kapattılar anlayamadım. Mobilya mağazaları 500 metrekarelik yerler. Buralara da 56 kişi geliyor ama 10 metrekare kuruyemişçide 10 kişi oluyor. Pandemi döneminde biz çok sıkıntı çektik ve çok borçlandık. Şimdi de o borcu kapatmaya çalışıyoruz. Ödemelerimiz de ertelenmedi. Kredilerimizde ertelenmedi hatta gecikme faizi aldılar” dedi.

Yoksulluğun dibi gördüklerini söyleyen tekstil esnafı ise, “Bugün 5 parça giyisi satmışımdır. Aile şirketi burası zar zor geçindi. Babamın kahvehanesi vardı pandemide kapatıldı. Açıldı daha çok sıkıntı oldu. BAĞ-KUR borcu birikti. Onun için şuanda evi ben geçindiriyorum diyebilirim. Ayrışmak yerine birleşse insanlar daha iyi olacak. Yani sen sucusun bucusun demek yerine insansın desek daha iyi olacak. 26 yaşındayım görmediğim bir şey kalmadı. Pandemi gördük, yangın gördük, darbe gördük. Yoksulluğun da dibine indik ama hala çıkamadık” dedi. Akşener ise bölüşmeyi reddeden bir siyasetçi olduğunun altını çizerek, “Ben ocu bucuya karşı çıktığım için bana denmedik kalmadı. Anadolu’nun ferasetine güveniyorum” diyerek cevap verdi.

Akşener Çankırı merkezde gençlerle oturup sohbet etti. Gençlerle sohbet eden Akşener, “Size hayallerinizin gerçek olacağı bir dünya, memleket bırakmalıyız” dedi. Gençlere 5 yıl sonra kendinizi nerede görüyorsunuz sorusuna ise gençler, “5 yıl sonra yurtdışında olmayı umut ediyoruz” cevabını verdi.

 

 

İlgili Haberler