Meral Akşener Cengiz Topel Yıldırım'la görüştü iddiası

Meral Akşener Cengiz Topel Yıldırım'la görüştü iddiası
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, adı Ankara ile anılan Cengiz Topel Yıldırım'la görüştüğü iddia edildi.

Yerel seçim çalışmalarının devam ettiği İYİ Parti'de Genel Başkan Meral Akşener'in, adı Ankara adaylığı ile anılan Cengiz Topel Yıldırım'la görüştüğü öne sürüldü.

Cumhuriyet'ten Sertaç Eş'in haberine göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Almanya temasları sırasında, adı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçen Cengiz Topel Yıldırım, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le yüz yüze görüştü. Görüşmenin, Kılıçdaroğlu'nun bilgisi dahilinde gerçekleştiği öğrenildi.

İki parti arasında yerel seçimlere yönelik işbirliği alanı giderek daralıyor. CHP'nin uzun süredir üzerinde çalıştığı Balıkesir konusunda adayını açıklayan İYİ Parti, kulislerde ittifak yapılacak büyükşehir olarak dile getirilen Mersin'de de benzerini yaptı. MHP'den istifa eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın adaylığının açıklanmasıyla iki parti arasında işbirliği yapılacak il sayısı azalmış oldu.

Kulislerde Ankara için farklı senaryolar gündeme getirilirken geçen hafta beklenmedik bir temasın gerçekleştiği ortaya çıktı. 

Adı Ankara Büyükşehir adaylığı için geçen Cengiz Topel Yıldırım, İYİ Parti Genel Merkezi'nde Akşener'le bir araya geldi. Görüşmede Yıldırım'ın Ankara'ya ilişkin düşüncelerini ilettiği, Akşener'in de kendi görüşlerini aktardığı dile getirildi. 

İlgili Haberler