Meral Akşener: “Erdoğan beni hapse yollamaya karar verdi”

Meral Akşener: “Erdoğan beni hapse yollamaya karar verdi”
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Birileri şu an cezaevinde süre dolduruyor aynı yola sen de düşebilirsin” sözlerine yanıt vererek, “Belediye seçimleri dışında her şey konuşuyor. En son beni hapse yollamaya karar verdi" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Birileri şu an cezaevinde süre dolduruyor aynı yola sen de düşebilirsin” sözlerine yanıt verdi. Yerel seçimler öncesinde, belediyecilik dışında her şeyin konuşulduğunu belirten Akşener, “En son beni hapse yollamaya karar verdi” ifadelerini kullandı.

Samsun’da Haberaks TV’nin konuğu olan Akşener, gündemdeki konular hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Akşener, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Şimdi Türkiye’de çok uzun zamandır tuhaf bir dil egemen oldu. Dikkatli dil kullanmaya çalışacağım. Sürekli belirli alanları tırmalayan ve soyutlaştıran; mesela tek dil, tek vatan, tek devlet, bu doğru ama ismi yok. Ben İçişleri Bakanı olduğumda dağlarda taşlarda ‘Ne mutlu Türküm diyene' yazardı ama artık yazmıyor. Mitinglerimizin başında mutlaka İstiklal Marşı ve Andımız'ı okuyoruz. Andımız ile ilgili araştırma önergesi verdik; çok üzgünüm reddedildi.”

“EKİLMEYEN TARLAYA TEŞVİK VERİYORSUNUZ”

“Samsun Atatürk’ün şehri. Buna bağlı olarak 19 Mayıs üzerinden kurtulan değil kurtaran bir şehir. Benim babaannemin ailesini Bafra’ya yerleştirmişler. Yıllar yıllar sonra bile de öyle ünsiyetimiz var."

"Samsun için prensibe bakmamız lazım. Türkiye üzgünüm bu iktidar zamanında üretimi öncellemekten vazgeçti. Siz ekilmeyen tarlaya teşvik veriyorsunuz. Halbuki tarlasını ekene teşvik vermeniz lazım. Gübrede ilaçta teşvik vermeniz lazım. Bırakın Türkiye’de dünya pazarlarında rekabet edebilmesi lazım.  Her yere kara yoluyla gittim. Kars’tan Iğdır’a gittik. Kayısı bahçeleri yıkılıyor, dalında çürüyor bakılmadığı belli. Bir tane kayısı işleyen tesis yok. Ama o kayısının işlemeyeceği işlenip ürün olarak satılacağı mantık yok. Sadece Iğdır'da nakliye olmuş.  Bunları bir yere koyalım. Siz tarımdan para kazanmanız için rekabet edebilmemiz şartları çiftçinize sağlamanız lazım."

"Samsun'a gelirsek; Samsun'da deniz var; balıkçılık olmalı turizm olmalı. Sanayisi vardı üretim olmalı."

“SURİYE’NİN KUZEYİNE KÜRDİSTAN DİYECEK”

“Dış politika bir facia. Suriye'nin iç işlerine neden karıştık?. Suriyeli sığınmacılar yaklaşık 7 yıldır buradalar. 5 yaşında bir çocuk 12 yaşında oldu. Bunları okula gönderemiyorsun. Memleketlerine göndermek üzerine de herhangi bir projen yok. Suriyelileri dağıttın. 5 sene sonra çok büyük kriminal vakalar doğabilir."

"Erdoğan, Irak’ın kuzeyine Kürdistan dedi. Erdoğan'ın ağzından Suriye'nin kuzeyine Kürdistan dediğini duyacağız. Türkiye’nin Suriye politikasının hem Rusya’ya hem İran’a hem de ABD’ye faydası oldu. Siz kaybetmiyorsunuz, Türkiye kaybediyor. Tayyip beye dedik ki çağırın bizleri anlatın beka tehditlerini. Partimiz Meclis'te gizli oturum talep etti ama reddedildi.

 “BENİ HAPSE YOLLAMAYA KARAR VERDİ”

“Cumhur İttifakına da oy veren insanlar başımızın başımızın tacıdır, kardeşimizdir. Bizim kurduğumuz ittifakın seçmenleri de karşı ittifakın seçmenleri de asli unsurlarımızdır. Düşmanlığı ortaya koyan beyefendidir. Aynı arkadaşlarınızla cuma dualarına gideceksiniz, aynı eczanede alış veriş yapacaksınız, kavga etmeyin. Bu sadece bir belediye seçimidir. Yarışması gerekenler hizmetlerdir. Tartışılması gerekenler projelerdir. Ancak şu anda projeler dışında her şey konuşuluyor. Beyefendi, en son beni hapse yollamaya karar verdi.”

İlgili Haberler