Meral Akşener: "Erdoğan korku ve endişe içinde"

Meral Akşener: "Erdoğan korku  ve endişe içinde"
TBMM'deki makamında kendisini takip eden gazetecilerle sohbet eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunup soruları cevapladı.

Bünyamin ÖZTÜRK / Ankara

Akşener, yerel seçimlerde aday belirleme sürecinde son viraja girildiğini, CHP ile 23'ü büyükşehir toplam 50 ilde ittifak yaptıklarını söyledi, "İYİ Parti, aday listelerinin verileceği 19 Şubat'ın hemen ardından aday tanıtım toplantısı yapacak. 20 Şubat'ta ATO Congresium'da yapılacak toplantıda seçim bildirgesi de açıklanacak" dedi.

Meral Akşener, Cumhur İttifakı'nın genişleme görüşmeleri kapsamında bazı illerde adayları teke düşürmeye dönük çalışma başlatmasıyla ilgili ise şunları söyledi: "Gördüğüm kadarıyla Tayyip Bey bugüne kadar hiç yapmadığı işleri yapmış olacak. Yani bu korku işaretidir. Kimi aday gösterirse göstersin hiç geri çekmedi. Doğru  eğri, arkasında durdu. Şimdi ilk defa bunu yapacak. Şimdi bunun sahadaki algısı ne olacak? Yani yıkılmaz algısı patır kütür çöküyor şu anda. Erdoğan, bir çerçeveleme ustası. Millet bahçeleri, kahveler bu anlamda bilerek dikkat çekmek için yapılmış işler. Ama şimdi Tayyip Bey'in o çerçeveleme modelinde konuşması yok. Mermiyi niye söylersin? Onun yapmayacağı bir iş bu. Bir endişe var gerçekten. Korku ve endişe hata yaptırır. Daha doğrusu odaklanmayı engeller. Ben endişeli görüyorum, endişe asabiyet yaratır."

Meral Akşener, sahayı nasıl gördüğünü de şöyle anlattı: "Ben Ankara'da söylemeyeceğim bir ilçeyi, İstanbul'da Üsküdar'ı pilot olarak çalışıyorum. İkisi de AK Parti'nin güçlü olduğu 2 yerden söz ediyorum. Oradan aldığımız çıktılar var. Şimdi korkmamaya başladı insanlar. Çok ilginç, korkmuyor, söylüyor ve beka meselesi tutmadı. Koltukların bekası tutmuş mesela bunu ben söylüyorum... Bu iki ilçeden çıktıları söylüyorum."

 

İYİ Parti adaylarının çok çalıştığını kaydeden Meral Akşener, şunları söyledi: "İsmail Ok, ikinci turu atıyor. Ben Perşembe Cuma Mersin'deyim, Mersin, Denizli çalışıyor, Afyon zaten kalubeladan çalışıyor. Kırıkkale çalışıyor, Elbistan öncesinden çalışıyor adayımız belliydi. Bizim bir de şöyle bir durumumuz var. 9 ilçe 2 tane beldeyle giriyoruz. Yani bu kadar. Bana başarı nedir diye soruluyor, başarı bunun üzerine konan bir ile başlayan her şeydir, bir ile başlayan her şeydir. Biz burada kalıcı olacağız. Asıl hedef bu. Ama bu arada mesela ben Ekrem İmamoğlu'nun ciddi manada büyük bir şansı olduğunu yanlış bir yani sistemden kaynaklanan bir yanlış  tutum olmadığı takdirde alacağını düşünüyorum. "

Bu arada AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, TGRT Haber'e yaptığı açıklamada, listeler YSK'ya verilene kadar aday sayısının değişebileceğini söyledi. Özhaseki, "51 ilin tamamı olmayabilir. Net sayı henüz yok. Ancak 20'den fazla ilin üzerinde çalışıyoruz. MHP ile 30 büyükşehir üzerinde konuştuk. 51 ilde de herkes kendi adayını çıkarttı. Ancak zaman içindeki gelişmeler bizi rahatsız etti" dedi.

İlgili Haberler