Kuyumcu esnafı acı durumu Meral Akşener’e anlattı

Kuyumcu esnafı acı durumu Meral Akşener’e anlattı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Van ziyareti sırasında kuyumcu esnafının anlattıklarını sosyal medya hesabından paylaştı. Esnaf, geçim sıkıntısı çeken vatandaşın durumunu, “İnsanların karnını doyuracak parası yok, nişan yüzüğünü satan gördüm” diyerek anlattı.

İnsanlar aç nişan yüzüklerini satıyorlar

İYİ Parti lideri Meral Akşener ‘Memleket gezileri’ kapsamında Van ziyareti gerçekleştirdi. Van’daki İlk durağı Erciş’te bir kuyumcu dükkanını ziyaret eden Akşener, halkın zor durumunu dinledi. Kuyumcu esnafı “İnsanların karnını doyuracak parası yok, nişan yüzüğünü satan gördüm” acı durumu böyle ortaya çıkardı.

“NİŞAN YÜZÜKLERİNİ SATIYORLAR”
Esnaf, Akşener’e “5 yıldır Türkiye’nin durumu iyi değil, pandemi öncesinde de durum iyi değildi. Bunu belirtmeye de gerek yok, görünen köy kılavuz istemez zaten. İnsanların karnını doyuracak parası yok, nişan yüzüğünü satan gördüm ben, hastanedeki çocuğunun bakımını yapmak için. Yani bunu anlatmak mümkün değil ki.

Pazara gidiyorum ben geçen yıl 50’ye dolan çanta bu sene 300- 500 liraya dolduramıyoruz. Ama benim gelirim o kadar artmıyor. Yıllardır yanlış izlenen politikalardan dolayı bu hale geldik. Ülkenin yöneticileri de böyle olsun istemiyordur ama tıkandılar artık bir şey yapamaz hale geldiler. İnsanların cüzdanına ne zaman ateş düşerse işte o zaman bir şey değişir.” dedi.

İlgili Haberler