Meral Akşener: EYT'lilerin problemleri iktidarımızda çözülecek

Meral Akşener: EYT'lilerin problemleri iktidarımızda çözülecek
İYİ Parti Lideri Meral Akşener, “Vatandaşın sorunlarına çözüm bulamayan iktidar kutuplaştırma politikası ile oy istemeye devam ediyor. Esnaf gezilerimde sadece vatandaşların dertlerini dinleyerek onlara çözüm üretmeye çalışıyorum. Vatandaşların dertlerini dinleyip onlara çözüm üretmek iktidarı rahatsız etti. Vatandaşın dertlerinin üzerinden siyaset yapmak rantları bozdu. İktidarın rantlarını bozmaya devam edeceğiz” dedi. 

Halil YATAR - Hüseyin DEMİR - Mehmet YILMAZ - UŞAK / YENİÇAĞ

24 Ocak 2020’den bu zamana kadar şehir şehir gezdiğini ifade eden Akşener bugün de Uşak’ta esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Uşak merkezde toplanan vatandaşlara seslendi.

"EYT''LİLERİN PROBLEMLERİ İKTİDARIMIZDA ÇÖZÜLECEK"

Akşener, şunları söyledi: 

“Vatandaşlarımızın hangi birinin sorunu çözüldü? Emeklilikte yaşa takılanların problemleri bizim iktidarımızda çözüme kavuşturulacak. Vatandaşlarımız uzun süredir kutuplaştırma politikasına maruz kalıyor. İktidar vatandaşların oylarını cepte gördüğü için onların sorunlarına çözüm üretmez oldu. İktidar çiftçi, esnaf, memur ve işsizden uzak kaldı. Onların sorunlarına da uzak kaldı. Vatandaşın sorunlarına çözüm bulamayan iktidar kutuplaştırma politikası ile oy istemeye devam ediyor. Esnaf gezilerimde sadece vatandaşların dertlerini dinleyerek onlara çözüm üretmeye çalışıyorum. Vatandaşların dertlerini dinleyip onlara çözüm üretmek iktidarı rahatsız etti. Vatandaşın dertlerinin üzerinden siyaset yapmak rantları bozdu. İktidarın rantlarını bozmaya devam edeceğiz.”

Akşener, “İktidar vatandaşların sorunlarına çözüm önerileri getirir ya da çözüm üretirse bize alkışlamak düşer. Ancak kulaklarını tıkayıp engellemeye çalışırlarsa orada dur deriz. Bizi durdurmaya kimsenin gücü yetmez” dedi. 

İYİ PARTİ HARAMİ DÜZENİ YIKMAK İÇİN YOLA ÇIKTI

Pandeminin yoğun olarak yaşandığı günlerde esnafları ziyaret ederek onların problemlerini dinleyip çözüm üretmeye çalıştığını kaydeden Akşener, “Üretilen çözümlerin bir kısmını iktidar yerine getirdi bir kısmını ise hala getirmiş değil. Vatandaş siyasetçi için velinimet olmalıdır anlayışı ile gezilerimize devam ediyoruz. Kutuplaştırma üzerinden vatandaşın oyunu aldılar. Sonucu ise 5 maaşlı danışmanlar. İYİ Parti harami düzeni yıkmak için yola çıktı. Harami düzeni birlikte yıkacağız. Siyasetçi vatandaşa hizmet etmek için vardır” diye konuştu.  

Doların ani düşüşü ile ilgili sorulan sorulara yanıt veren Akşener, “Benim derdim fakir fukaradır. Dolara yatırım yapan vatandaşlarımız büyük ölçüde kayba uğradı. Bu konudan ötürü intihara dayanan sıkıntılar ortaya çıktı. Doların düşmesini elbette bizler çok olumlu karşıladık. Ancak 25’lere çıkacak diyerek bir atmosfer yaratıldı. Dolara endeksli mevduat programları ortaya konuldu. Büyük paralar zenginlerde onun bankaya yatırdığı paranın faizini yine vatandaş ödeyecek” dedi.

"ESNAF OLARAK SIKINTI YAŞIYORUZ"

Giyim sektöründe faaliyet gösteren esnaf Akşener’e “Vatandaş özel ihtiyaçlarını değil temel ihtiyaçlarını giderebiliyor. Emekli ve memur maaşlarına iyi bir iyileştirme gelirse çarşıya, pazara, esnafa yansıyacaktır. Biz şuanda vadeli mal alamıyoruz. Eskiden 5-6 ay vadeli mal alabiliyorduk. Harcamalarımız arttı ancak gelir ona nispeten düştü. Bu konuda esnaf olarak sıkıntı yaşıyoruz” diye dert yandı. 

Bir eczacı Akşener’e, “Vatandaşlarımızın istediği ilaçları bulabilirsek satıyoruz. Eczacılar olarak zor günlerden geçiyoruz. Biz istiyoruz ki vatandaşlarımız için her şey güzel olsun. Maalesef bu dönemde eczacıların dahi veresiye defteri var. İnsanlar 3-4 liralık ilaçların parasını ödeyemeyecek durumda” diye konuştu.

Kahvaltılık ürünler satan esnaf, “Tüketicide alım gücü sıkıntısı var. Tüketici ürünleri gönüllerince alamıyor. Esnaflar eskiden ortanın üstünde görünürdü. Şimdi bizlerde ortanın altında kaldık. Sirkülasyon ciddi anlamda azaldı” dedi.

Çiftçi, “Kış gübresi atıldı. Devlet bahar gübresini ucuzlatsın. Kış gübresine de Ekim ayına doğru tekrar bir düzenleme getirsinler. Hayvanlarımızı besleyemediğimiz için kestirmek zorunda kalıyoruz. Bu sene vatandaşlar kurban eti tüketemeyecek. Yem fiyatları çok pahalı biran önce ucuzlamalı ki üretici de önünü görebilsin” diye konuştu.

İlgili Haberler