Meral Akşener, Kanal İstanbul sözlerini hatırlattı

Meral Akşener, Kanal İstanbul sözlerini hatırlattı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısından alıntıda bulunarak, Kanal İstanbul projesini Yavuz Sultan Selim Köprüsü örneği üzerinden eleştirdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmadan bir kesiti paylaştı. Akşener, "Milletimizi böyle bir yükün altına atmaya kimsenin hakkı yok" diyerek Kanal İstanbul projesi hakkındaki eleştirisini yineledi.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Akşener paylaştığı videoda, “Biz bu resmi daha önce, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde gördük. Günlük 135 bin araç geçecek diye garanti verildi. Bu bir yılda 49 milyon araç demek. Peki, bu köpründen iki buçuk yılda kaç araç geçti? Bakın bir yılda değil, iki buçuk yılda 41 milyon araç geçti. Köprü iki buçuk yılda hala bir yıllık hedefe ulaşamadı” dedi.

"HAKKINIZ YOK, HAKKINIZ!"

Kalan 82 milyon aracın parasının bu millete ödetildiğinin altını çizen Akşener, “Kalan 82 milyon aracın parasını da bu millet, sizler ödediniz, Şimdi aynı şeyi Kanal İstanbul’da yapacaklar. Ve bu kez maliyet çok daha yüksek. Milletimizi böyle bir yükün altına atmaya atmaya kimsenin hakkı yok. Devleti için her türlü fedakarlığı yapan milletimiz, tencereyi kaynatmanın derdindeyken, iktidar zenginlerinin sefasının ücretini, milletimizin sırtına yıkmaya hakkınız yok, hakkınız!” ifadelerini kullandı.