Meral Akşener: Kapı kapı dolaşacağız

Meral Akşener: Kapı kapı dolaşacağız
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Balıkesir mitinginde konuştu. 24 Haziran'da yapılacak seçimlerin çok önemli olduğuna dikkat çeken Akşener, "Kapı kapı dolacağız. İYİ Parti ve Meral Akşener için oy toplayacağız" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Balıkesir mitingine katıldı.

Kuvay-ı Milliye Meydanı'nda Balıkesirlilere hitap eden Akşener, önemli açıklamalarda bulundu.

4.5 milyon kredi kartı borcu sahibi vatandaşın ve çiftçilerin borçlarını sileceğini söyleyen Akşener, işsiz gençlere de iş bulacağını, iş bulamayanlara da vatandaşlık maaşı verileceğini ifade etti.

Meral Akşener, vatandaşların AKP'den sıkıldığına vurgu yaparak, "24 Haziran'daki seçimler için kapı kapı dolaşacağız. İYİ Parti ve Meral Akşener için oy toplayacağız" ifadelerini kullandı.

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Böyle bir yolu yürümek bazılarını korkuttu. Kimisi bize sövüyor, kimisi ana muhalefet partisine. Ama şunu bilin; İYİ Parti'yi siz kurdunuz. 6 aylık bir siyasi partinin genel başkanı olarak bugün aranızda 61. ili geziyorum. Şırnak'tan Muş'a, Bitlis'ten Mardin'e, Mardin'den Artvin'e neresi varsa dolaştık. Vatandaşlarımızla hemhal olduk. Gördük ki siyasetin tek yanlı yapılması milletimizin aleyhindedir. 

"İYİ PARTİ KURULMASAYDI TÜRKİYE NEYİ KONUŞACAKTI?"

Bir kişinin keyfine Türkiye feda ediliyor. Onun için yola çıktık. Bir an hayal edin, İYİ Parti'yi kurmasaydınız, beni aday göstermeseydiniz bugün Türkiye'de ne konuşulacaktı, şimdi ne konuşuluyor. Ağlıyorlar, zırlıyorlar ve sizi ikna etmeye çalışıyorlar. Efendim askerlik yan gelip yatma yeri değildir. Cesaret korkuyu yendi. Ve bugün Balıkesir bunu iyi bilir 1950 seçimlerinin aynısını yaşıyoruz. Ve Allah'ın izni ile aynı sonuçları 24 Haziran'da alacağız inşallah. Ve milletimizin kararı, milletimizin iradesi, tek adam keyfini, aile saltanatını evine gönderecek inşallah.

Kardeşim yeter ya. Ne kadar çocuk doğuracağımıza, ne pişireceğimize karıştı. Kardeşim sen de yoruldun, biz de yorulduk. Sen de bak sıkılmışsın, biz de sıkıldık. Dolayısıyla git evine ailenle vakit geçir. Bu ülkenin gerim gerim gerilmesine sebep oldun, artık huzurlu bir sabaha uyanalım. Bu partiyi kuramaz dediler kurduk. CHP'den seçime girebilmemiz için partimize geçen o 15 milletvekiline teşekkür ediyorum. 

"İŞSİZLERE İŞ BULACAĞIZ, BULAMIYORSAK VATANDAŞLIK MAAŞI BAĞLAYACAĞIZ"

Şimdi size buradan sesleniyorum; turizm cenneti olması gereken Balıkesir, gençlerin çalışıyor olması gereken Balıkesir, çiftçinin çoluğunu çocuğunu okutup, çoluğunu çocuğunu evlendirebilmesi gereken Balıkesir. Bunların hiçbiri yok. 

Kadınlarımıza ya evinizde oturacaksınız, sırtından sopayı karnından sıpayı eksik etmeyin diyen anlayışa karşı çıkmak için yola çıktık. Genç kızlarımızın ekonomiye katkıda bulunması için yola çıktık. 4 yıllık üniversite mezunu gençlerimize, babasından harçlık istemek zorunda kalan çocuklarımıza buradan sesleniyorum. 24 Haziran gecesi Cumhurbaşkanı olacağım. İlk 100 gün içinde Balıkesir tekrar pırıl pırıl parlayacak. Sizlere ya iş bulacağım ya da iş bulununcaya kadar vatandaşlık maaşı bağlayacağım. Anne ve babalarınızın karşısında utanmak, mahçup olmak durumunda bırakmayacağım. Fikirlerinizi dikkate alacağız, size güveniyoruz, onlar sizden korkuyor, onun için işsizliğe mahkum ettiler. Onun için her ilde üniversite açıldı. İçlerinde eğitim yok.

"ÇİFTÇİMİZ MAZOTU 1.5 LİRADAN ALACAK"

Buradan ilan ediyorum. Amerikan çiftçisi 1.5 liraya mazot kullanıyor. Oradan mısır ithal ediyorsun. Amerikan çiftçisi kazanıyor, benim çiftçim aç. Dolayısıyla bizim dönemimizde çiftçimiz 1.5 liraya mazot kullanacak. Kardeşim Balıkesir'in zeytinyağı dünyanın en iyisi. Niye markayı tescil ettirmiyorsun? Çünkü yerli ve milli değilsin!

Şimdi 70 milyar dolara Türkiye'deki fabrikaları özelleştirdiler. Cebinize 3 kuruş girdi mi? Hayır. Fabrika kuruldu mu? Hayır. Peki ne oldu? Millete söven bir şahsın vergi borçları silindi. 

"KREDİ KARTI BORCU OLAN 4.5 MİLYON VATANDAŞIN BORÇLARINI SİLECEĞİZ"

Şimdi diyoruz ki biz; 30 milyon borçlumuz var, 4.5 milyon kişi kredi kartları ve aldığı diğer krediler sebebiyle peşlerinde avukatlar, haciz var. Biz de dedik ki öncelikle şehit ve gazi ailelerin, sonra işsizlerin, sonra asgari ücretlilerin borçlarını siliyoruz. Ben bunu açıkladım. 

"TAMAM MI DİYE SORDU, TAMAM DEDİK; SIKILDINIZ MI DİYE SORUYOR, SIKILDIK"

Allah büyük. Kendi ağzıyla tamam mı diye sordu. 3 milyona yakın insan 'tamam' diye tweet attı. Bugün de gençlere sormuş sıkıldınız mı diye. Sıkıldık. Çocuklarımızın işsiz bırakılmasından bıktık. Vatan çocukları gökyüzüne iş için bakarken, bakan çocuklarının trilyonlarla oynamasından bıktık. Şöyle bir yüzükle yola çıkanların çoluğunun çocuğunun gemicik sahibi olmasından bıktık.

"MAL VARLIĞIMI AÇIKLAYACAĞIM"

Bu yüzükten başka mal mülk edinirsem bilin ki hırsızlık yapmışımdır dedi. Ben söylemedim, kendisi söyledi. Cumhurbaşkanlığı dönemimde ailevi mal varlığımda liralık artış olmayacak. Elbette sosyal medya hesaplarımızdan mal varlığımızı açıklayacağız o ayrı ama hiç kimseyi çoluğummuş, çocuğummuş, yeğenimmiş hiçbir bürokrat aranmayacak. Bu ülkenin çocuklarının haklarını korumak benim namus borcum olacak.

"BORÇ SİLERKEN PARA TEDARİĞİNİ SARAY HARCAMALARINDAN SAĞLAYACAĞIZ"

Şimdi bu borç silme meselesinde hopladı abiler. 'Parayı nereden bulacaksın' dediler. Parayı Saray'dan bulacağım. Parayı Mehmet Şimşek'in 'fındık fıstık parası' dediği kiralanan araba paralarından bulacağım. Bunlar millet düşmanı, millet düşmanı! Neresi yerli ve milli! Sizleri hacizcilerin elinden kurtaracağız. Ayrıca çiftçi borçları da bu paketin içinde yer alacak.

"NE EKSİK, NE KÖTÜ HEPSİ SİZİN ESERİNİZ"

Osmanlı'dan beri Avrupa'da Türkler İslam'ın temsilcisidir. Sen buradan laf yetiştireceğine yaptırım uygula yaptırım. Daha 2 ay önce Fransa'dan et yedirdin bize. Uçak aldın uçak. Anlaşmayı iptal ettin mi, parayı geri aldın mı? Yaptırım böyle uygulanır. Ülkede yönetim boşluğu var. Adalet sarayları yaptın devasa. Yandaşların ceplerini doldurdun. O adalet saraylarında adalet yok adalet. Ondan sonra da dönüp 'benden sıkıldınız ama şunları şunları yapacağım' diyorsun. 16 senedir bu ülkede iktidar olan sensin.

Dolayısıyla ne eksik, ne kötülük varsa hepsi senin eserin. Bu yönetim boşluğunu doldurmak için geliyoruz. Dolar aldı başını gitti. Euro aldı başını gitti. Niçin benzine, mazota zam yapıyorsun kardeşim? Doların uçması elbette seni ilgilendiriyor. Senin yanlış politikaların sayesinde ekonomi burnunun üzerine düşmüş durumda. Aldığın borçların hepsi senin cebine gitti, milletin cebine girmedi. Cumhurbaşkanı olduğumda bu paranın hesabını sizin adınıza soracağım inşallah.

"ENGELLİLERE SAHİP ÇIKMAK NAMUS BORCUMUZ"

Bu hafta engelliler haftası. Ailesinde engelli olan bir insanım ben. Annelerin, babaların nasıl endişeli yaşadığını bilirim. Sadece otistik çocuklarımız için değil, bütün zihinsel ya da bedensel engelli evlatlarımız için onlara düzenli ve sürekli eğitim ve öldükten sonra anne babaların en büyük endişesi şudur: Ben ölürsem çocuklarıma kim bakacak? Bunu organize etmek bizim namus borcumuzdur. Dolayısıyla engelli anne, babalarına buradan en derin saygılarımı iletmek isterim.

"KAPI KAPI DOLAŞIP İYİ PARTİ VE BENİM İÇİN OY İSTEYECEKSİNİZ"

Sandıklara İYİ Parti sahip çıkacak emin olun. Hanımefendilerden rica ediyorum bizim sandıkları koruyup korumadıklarımızı kontrol edeceksiniz. Ve o gece akşama kadar, ıslak imzalar alınana kadar sandıkların başından ayrılmayacaksınız. Kapı kapı dolaşacaksınız, hem İYİ Parti'ye, hem Meral Akşener'e oy isteyeceksiniz. 

Buradan sizlere sesleniyorum, ey korkak tavuklar! Gelin bakın şu meydana. Biz bu işi başaracağız, başaracağız, başaracağız!