Meral Akşener: Memura, emekliye aç kal diyorlar

Meral Akşener: Memura, emekliye aç kal diyorlar
İYİ Parti lideri Akşener, açıklanan memur ve emekli zamlarını değerlendirerek,  "Memura, emekliye 'Aç kal' deniyor. Bu zihniyetle böyle olur" ifadelerini kullandı. 

Yeniçağ / Fatih Erboz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Fox TV'de katıldığı "Çalar Saat" programında İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.
Saray'ın bütçesine yüzde 28, köprülere yaklaşık yüzde 25 zam yapıldığını, enflasyonun yüzde 14.6 olduğunu belirten Akşener, 2010'daki 71 milyar dolarlık tarım üretiminin bugün 41-42 milyar dolara düştüğünü kaydetti.
Meral Akşener, şeffaflık olmadığı için kimsenin enflasyonun 14.6 olduğuna inanmadığını da vurguladı. Gıda enflasyonunun yüzde 28 olduğunu, yoksulun, dar gelirlinin enflasyonunun ayrı ölçülmesini istediklerini belirten Akşener, "Asgari ücret 2 bin 850 TL oldu. 500 TL zam yapıldı, işveren de 750 TL ödeyecek. Şimdi ne olacak, işveren işçi çıkaracak. İnsanlar iş bulamayacak, üretim daralacak" dedi. İktidarın korona virüs salgınındaki uygulamalarını da eleştiren Meral Akşener, şöyle devam etti:
"Esnaf kepenk kapatıyor. Biz dedik ki geliri olmayan ailelere 500 TL destek versin. Esnaf da iş yapsın sanayi de iş yapsın. Hiç biri yerine getirilmedi.
Faizsiz, bir yıl boyunca geri ödemesiz krediler verilsin olmadı.
Kemal Derviş'in ekonomi paketini 2008'e kadar sürdürdüler. Sürdürülebilir kalkınma politikasına dönmek gerekiyordu ama dönemediler. Üretim azaldı, dışarıdan alım arttı.
Lüks yaşam alışkanlık haline geldi. Ekonomiyi iyi hale getirmenin yolu güven vermektir.
Merkez Bankası, TÜİK, Meclis, üniversitelerin güvenini yerle bir ederseniz bu işin içinden çıkamazsınız."

Ne kadar AKP'li eski siyasetçi varsa şimdi hepsinin elçiliklerde olduğunu kaydeden İYİ Parti lideri Akşener, "Saray'da bir sürü danışmanlıklar var. Kamu bankaları da öyle. Güreşçiden bahsetmiyorum ha, eski bürokratlar hepsi kamu bankalarında görevde" diye konuştu.

"MEMURA, EMEKLİYE 'AÇ KAL' DENİYOR"

TUİK'in düşük enflasyon rakamları açıklamasının ardından, memur maaşlarına ve emekli memur aylıklarına yüzde 7.33, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına da yüzde 8.37 oranında zam yapılacağının duyurulmasına ilişkin değerlendirmede bulunan Akşener, "Memura, emekliye 'Aç kal' deniyor" ifadelerini kullandı. Akşener, şöyle devam etti:
"Nasıl olacak? Siz 13 uçakla uçun, 'İtibardan tasarruf olmaz' deyin. Köprülere 'adamların cebine girsin' diye yüzde 25 zam yapın garibana gelince yüzde 7-8 zam.
Bu zihniyetle böyle olur. Kıbrıs'a 7 ayrı uçakla gidiliyor. Yazık günah.
Türkiye'nin kendine yetecek kadar kaynağı var. Türkiye israf ediyor, liyakat unutuldu.
Ucuz bulunan borç parayla ülkenin geldiği nokta bu.
Bizim komşularımızla iyi geçinmemiz ne demek biliyor muzunuz?
Ticaret ile 7 trilyon dolarlık hacimden pay alacağız. En gelişmiş insan unsuru bizde.
Sanayimiz iyi, tarımımız var üzerinde durulsa.
Teknoloji birikimiyle Türkiye burada başat aktör olur. Avrupa da dahil edilince 21 trilyon dolar.
Biz niye önümüze gelenle kavga ediyoruz. 'Heyt, huytla' çok güzel seçim kazanıyorsunuz."

Meral Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in el ele tutuşup büyük ortağa iletmek üzere, "İşsizlik nasıl çözülür, tarıma ne kadar destek verilir" üzerine kafa yormalarını ve bunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletmelerini tavsiye ettiğini da kaydetti. Akşener konuşmasına, "Bir siyasi parti var. Siz canınız sıkıldıkça onun genel başkanını eve davet ediyorsunuz ayıp. Nezaket dışı. Sayın Bahçeli, nezaketiyle anılmayı seven bir kişi. Ama bu nezaket dışıdır. Ayıptır. Ben Sayın Bahçeli'den Doğu Türkistan'daki Türklerle ilgili yorum duymayı tercih ederim" diye devam etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen hafta Cuma namazı çıkışı yaptığı, "Oy almak için bazı yerlerde görüyorsunuz, başörtülü birkaç kişiyi de yanlarında adeta böyle vitrin mankeni gibi getirip koymak kimseyi artık aldatmıyor" sözlerine de tepki gösteren Akşener, şöyle dedi:
"Sayın Erdoğan'ın Cuma namazı çıkışı yaptığı konuşma ile ilgili bir tweet attım.
CHP'de kapalı bir kızımız için 'vitrin süsü' yorumu yaptı.
21 yaşındaki bir kız çocuk hedef alınırsa insani tepkiyi Meral Akşener verir.
Sayın Erdoğan'a çağrıda bulunuyorum. Sayın Erdoğan arayın o kızımızı helallik isteyin, gönlünü alın. Cuma çıkışı cami avlusunda böyle bir şey söylenemez."

 

İlgili Haberler