Meral Akşener niçin Cumhurbaşkanı olmalı - Mahmut Esad Kıraç

Meral Akşener niçin Cumhurbaşkanı olmalı - Mahmut Esad Kıraç
Bütün bu maddeler göz önünde bulundurulduğunda Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni Cumhurbaşkanı Meral Akşener olmalıdır. Akşener, Türk milletinin gönül rahatlığıyla oy verebileceği bir isimdir...

Akşener Niçin Cumhurbaşkanı Olmalı?

Türkiye’de ‘’Son 5 yılda Türk siyasetini değiştiren en önemli olay nedir?’’ diye sorulsa ilk sırada İYİ Parti’nin kuruluşu gelir.

AKP’nin 25 Ekim 2017’ye kadar rahatlıkla domine ettiği ve büyükşehirlerde İzmir dışında hiçbir ili kaybetmediği ortamda İYİ Parti bir cesurlar hareketi olarak ortaya çıkıp, iktidarın bütün matematiğini bozarak yeni bir denge meydana getirdi.

Bu dengenin en önemli mimarı da tabi ki Meral Akşener oldu.

Millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı kim olacak tartışmalarının sürdüğü ve son derece merak edildiği şu günlerde adı geçen isimler arasında bu göreve en yatkın kişi Meral Akşener’dir.

Peki, Akşener niçin cumhurbaşkanı olmalıdır?

7 maddede özetlemeye çalıştığım sebeplere gelelim…

1-Kadın aday olması

Evet, kadın aday olması büyük bir avantajdır. Erkek egemen bir siyasi ortamda geldiğimiz nokta malum… Ayrıca her seçim döneminde erkek adaylar arasında seviyenin oldukça düştüğünü görüyoruz. Ağza alınmayacak hakaretler ediliyor ve birçok rezilliğe şahit oluyoruz.

Türk milleti kadına ağır ifadeler bulunulmasına razı olmaz. Üstelik bu kadın aday Meral Akşener ise zaten hiçbir ifadenin de altında kalmaz.

2-Sağ seçmen de sol seçmen de rahatça oy verir

Meral Akşener oldukça kucaklayıcı bir isim. Üstelik gayet de modern ve eğitimli bir kadın. Sağ siyasette aktif görevler yapmış, geçmişiyle de kendini çoktan ispat etmiş.

Bir de bunların üzerine yıllar sonra AKP’den Ankara ve İstanbul’un alınmasında başrol oynamıştır.

Muhalefetin üzerinde bir ölü toprağı varsa o toprağı kuşkusuz Meral Akşener kaldırmıştır. Merkez parti olarak konumlanması da en büyük artısıdır.

Kısacası sağ da sol da şüphe duymadan gönül rahatlığıyla oy verecektir.

3-Yerli Merkel olabilir

Merkel’in Almanya’da başardığı en önemli işlerin başında liyakat gelmektedir. Bilim insanlarına saygılı olması, nazik ve samimi olması, Alman ekonomisini ciddi bir seviyeye yükseltmesi her biri bambaşka başarılardır.

Meral Akşener’in grup toplantılarını izliyorsanız ne demeye çalıştığımı gayet iyi anlayacaksınız.

Gençlerle olan ilişkisi, ekibindeki nitelikli insan kadrosu ve cesaretiyle yerli Merkel olmaya uygun bir isimdir.

4-İletişim dili ve samimiyeti

Akşener ile tanışan biri olarak şunu net bir şekilde ifade edebilirim: Millet ittifakının en samimi lideridir. Bir önceki yazımda muhalefetin iletişim sorunu olduğundan bahsetmiştim. Bu sorunu büyük ölçüde çözmüştür.

Yalnızca esnaf ziyaretlerini izleyiniz yine ne demek istediğimi anlayacaksınız. Kameraların önünde üzülüyor gibi yapıp daha sonra hiçbir şey yokmuş gibi davrananlardan değil. Dert ediniyor ve samimi olarak çözüm arıyor.

5-Millet ittifakındaki en tecrübeli isim

Devlet yönetiminde en önemli husus tecrübedir. Tecrübesizliğin bedelini bütün millet öder. Akşener’in geçmişine baktığınızda en kritik dönemlerde tecrübesiyle sorunların üstesinden geldiğini görüyoruz.

Millet ittifakındaki adaylar arasında pek çok devlet kademesinde görev yapan tek kişi de kendisidir.

Tam da bu sebeple diğer adaylara nazaran yine ön plana çıkmaktadır.

6-Kritik zamanlarda cesur kararlar alabiliyor

Akşener’in cesaretini yalnızca İYİ Parti’yi kurmasıyla sınırlandırmak kendisine büyük ayıp olur. Belli bir yaşın üzerindeki seçmene Akşener’i sorduğunuzda onlar ilk olarak 28 Şubat’taki dik duruşundan söz edecektir.

En kritik zamanlarda hep milletine güvenmiştir. İçişleri Bakanlığı yaparken teröre kök söktürmüş, FETÖ’ye zaten hiç yüz vermemiştir. 15 Temmuz’dan sonra da ‘’Bu millet 15 Temmuz’da devletini sokaklardan topladı.’’ diyerek en cesur çıkışı yapmıştır.

Milletine hiç sırtını dönmemiş tam aksini gücünü hep milletinden almıştır.

7-Demokrat bir isimdir

Ölmeden kimsenin siyasetten çekilmediği Türkiye’de istifa edebilecek kadar demokrattır. Kongrede blok ve çarşaf liste tartışmalarında ‘’Benim dediğim olacak.’’ dememiş ve delegenin isteklerine göre kongre yapmıştır.

İçişleri Bakanlığı döneminde dahi verdiği tüm kararlar demokratik ortamlarda alınmıştır. Oldukça şeffaf ve geliri gideri belli olan bir isimdir.

Bütün bu maddeler göz önünde bulundurulduğunda Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni Cumhurbaşkanı Meral Akşener olmalıdır. Akşener, Türk milletinin gönül rahatlığıyla oy verebileceği bir isimdir. İYİ Parti’nin kuruluşundan günümüze Türk siyasetini getirdiği yer dahi Akşener’in eseridir. Bugün seçimlerde millet ittifakının kazanacağını düşünmemizi sağlayan süreç İYİ Parti’nin kuruluşuyla başlamıştır.

Akşener’in cumhurbaşkanlığı yalnızca bir gereklilik değil aynı zamanda bir vefa borcudur.