Meral Akşener o sözlerini hatırlattı: Takipçisi olacağız

Meral Akşener o sözlerini hatırlattı: Takipçisi olacağız
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Dünya İnsan Hakları Günü ile ilgili, “İYİ Parti olarak ülkemizdeki insan haklarının takipçisi olacağız, milletimizin hakkını, hukukunu var gücümüzle koruyacağız” paylaşımında bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İnsan Hakları Günü’nü unutmadı. Akşener, geçtiğimiz aylarda partisinin Olağanüstü 2. Kurultayı’nda insan hakları ile ilgili söylediği sözlerini hatırlattı.

Akşenir’in partisinin Olağanüstü 2. Kurultayı’nda insan hakları ile ilgili açıklamaları şu şekilde:

“Her alanda kişi özgürlükleri güvence altına alınmalı, temel hakların dokunulmazlığı korunmalıdır. Seçme ve seçilme hakları önündeki anti-demokratik engeller kaldırılmalı, yürütmenin güç ve sınırı, modern çağın gereği olan kuvvetler ayrılığı olarak belirlenmelidir. İnanç ve inancı ifade özgürlükleri en kapsamlı ve özgürlükçü biçimde sağlanmalıdır. Devlet, farklı din ve mezheplerle, felsefi inançlarla, eşit mesafe olmalıdır. Sorunlarımız, ifade hürriyeti, inanç hürriyeti, girişim hürriyeti temelinde adaletle çözüme kavuşturulmalıdır. İYİ Parti olarak, bütün bu konuların takipçisi olacağız. Milletimizin hakkını, hukukunu var gücümüzle koruyacağız.”