Meral Akşener: "Öğretmenlerime söz veriyorum..."

Meral Akşener: "Öğretmenlerime söz veriyorum..."
Öğretmenler Günü etkinliğinde konuşan İYİ Parti lideri Akşener, "Meral Akşener olarak söz veriyorum, öğretmenlerimizin saçının teline zarar verenin kolunu, bacağını kıracağım" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nın düzenlediği Öğretmenler Günü etkinliğinde açıklamalarda bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal'in itibarsızlaştırılmaya çalışıldığına dikkat çeken Akşener, "Türk öğretmeni var oldukça istediklerini yapamayacaklar" dedi.

Devlet okullarının içlerinin boşaltıldığını vurgulayan Akşener, sözlerine şöyle devam etti:

'NE YAPARLARSA YAPSINLAR YIKAMAYACAKLAR'

"Gelinen noktada o gün sustuk, uzun erimli bir projenin neticesi olarak bugün Türkiye'de Diyanet İşleri Başkanı gider Fesliyi ziyaret eder, bu adam Saraylara, yemeklere davet edilir. Bunu bir siyasi parti lideri olarak söylemiyorum. Bunu iyi kötü yazan çizen, öğretmen okulunu bitirmiş öğretmen Meral Akşener olarak konuşuyorum.

İtibarsızlaştırmaya çalıştıkları o Atatürk, onun yılmaz neferleri olan öğretmenler... Yıkamayacaklar! Ne yaparlarsa yapsınlar o Cumhuriyeti istedikleri hale çeviremeyecekler. Türk öğretmeni var oldukça, yeni gençler devam ettikçe, yapamayacaklar."

img_2433.jpg

'MERAL AKŞENER OLARAK SÖZ VERİYORUM...'

"Öğretmenliğin öncelikle mülakatlara, KPSS’lere mahkum edilmesini, birçok okul açılıp oradan mezun edilmesini bir kenara koyunuz, atanamayan öğretmenleri bir kenara ilave ediniz, gençlerin bu ülkedeki umutlarını kaldıran bir gerçek yaratıldığını görünüz.

Siz direndikçe yapamayacaklar. Siz gençler direndikçe öğretmenleri itibarsızlaştıramayacaklar. Dolayısıyla sizlerin varlığı buna güçlerini yetirmeyecek.

fds-004.jpg

PKK hep öğretmenleri tehdit etti. Oralara öğretmen gitmesin istediler. Korksunlar istediler. Daha sonra atanamasın istediler. Meral Akşener olarak söz veriyorum öğretmenlerimizin saçının teline zarar verenin kolunu, bacağını kıracağım. Aybüke hepimizi ağlattı, ağlattı ama devlet demek devleti yönetmek demek bir daha başka Aybükelerin kılına zarar vermeyecek tavrı, o devir yumruğu küt diye indirmek demektir.

İyi okulların tamamını, devlet okullarının içini boşalttılar. Özel okula insanları mecbur bıraktılar. Bu cahillikle açıklanabilir mi? Hangi partiye oy verirse versin, bütün araştırmalarda en sevilen lider Atatürk olarak çıkıyor. Bu da milletimizin takdiri."

İlgili Haberler