Meral Akşener: "Sadece narkotik operasyonlarla..."

Meral Akşener: "Sadece narkotik operasyonlarla..."
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, uyuşturucu ile mücadele konusunda önemli adımların atılması gerektiğini ifade etti. Akşener, "Sadece narkotik operasyonlarla ülkemizde giderek artan uyuşturucu kullanımının hızı kesilemez" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı uyuşturucu çağrısını Twitter hesabından yineledi.

Sadece narkotik operasyonlarla uyuşturucu belasının hızının kesilemeyeceğine dikkat çeken Akşener, "Narkotik operasyonları elbette önemlidir. Ama görüyoruz ki, çözüm olmuyor. Bu konuda çok daha ciddi, yüksek kaynaklar ayırarak çalışmalar yapılması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"ÜLKEMİZİN GELDİĞİ DURUM, MAALESEF HİÇ İYİ DEĞİL"

Akşener'in söz konusu açıklamaları şu şekilde:

"Geçen hafta Antalya’daydık...

Yanıma gelen bir annenin feryadı, ne büyük bir belayla karşı karşıya olduğumuz gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Uyuşturucu belasından bahsediyorum. Ülkemizin geldiği durum, maalesef hiç iyi değil:

Dünyada uyuşturucu kullanımının en hızlı arttığı üç ülkeden biri maalesef Türkiye. Mütedeyyin olduğunu iddia eden bir iktidar döneminde, 2011-2019 yılları arasındaki artış, neredeyse yüzde 100. Türkiye’de uyuşturucu kullanan kişi sayısı 1 buçuk milyonu bulmuş!

Ben İçişleri Bakanlığı yaptım. Bu bela Türkiye’nin üzerinden hiç eksik olmadı. Ancak, geçmiş yıllarda transit bir geçiş noktası olan Türkiye, artık uyuşturucunun büyük bir miktarının kaldığı, kullanıcı sayısının hızla arttığı bir ülke oldu.

Narkotik operasyonları elbette önemlidir. Ama görüyoruz ki, çözüm olmuyor. Bu konuda çok daha ciddi, yüksek kaynaklar ayırarak çalışmalar yapılması gerekiyor. Sadece asayiş tedbirleri yetmez.

Cezaları ne kadar artırırsak artıralım, talep oldukça önüne geçemeyiz. Uyuşturucuya meyli ve talebi ortadan kaldırmalıyız. Bu da özellikle gençlerimize her yönüyle sahip çıkmakla, onları yeniden umutlandırmakla mümkündür.

Bu konuda atılacak adımlar, bir hükümet politikasının ötesinde, devlet politikası olmalıdır. Önümüzdeki dönemde, iktidarın uyuşturucu sorunuyla ilgili attığı adımları, yakından takip edeceğiz."