Meral Akşener Samsun'da on binlere seslendi

Meral Akşener Samsun'da on binlere seslendi
MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener Samsun'da düzenlediği mitinge on binlerce vatandaş katıldı. İstanbul ve Ankara'daki terör saldırına tepki gösteren Akşener, MHP'deki değişimden sonra bu yaşananların sorumlularından tek tek hesap soracaklarını söyledi.

Yeniçağ / Hanife AÇIKALIN - Bünyamin ÖZTÜRK / SAMSUN

Ülkücü iradenin talebi görmezden gelinmez!

Samsun’daki mitingden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye seslenen Meral Akşener, “Ülkücü iradeye kulak verin. Daha önce sizi seçen delegenin kantarında tartılmaktan kaçınmayın” dedi.

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, Genel Merkez tarafından kapatılan il teşkilatlarını ziyaret kapsamında dün Samsun’daydı. Akşener Kavak ilçesinde görevden alınan eski Samsun İl Başkanı Ömer Süslü ve kalabalık bir partili grubu tarafından, “Başbakan Meral” sloganları ile karşılandı. Karşılamada, Samsun’un 17 üst kurul delegesinden imza veren 15 delege ve İl teşkilatının kapatılmasına tepki olarak il kadın kolları üyeleri ile birlikte görevinden istifa eden Eski Samsun İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Şimşek de hazır bulundu.

akşener-samsun.jpg

Delegeden tam destek

MHP Bafra İlçe Başkanı ve üst kurul delegesi Hüseyin Acar, 7 Haziran ve 1Kasım seçim sonuçlarının olağanüstü kurultayın toplanıp bir istişare yapılmasını gerekli kıldığını belirterek, “Olağanüstü kongre toplansın. Herkes aday olabilir. Sayın Genel Başkan da aday olabilir. İstişareden kaçmanın anlamı yok. Bu partimizin yararına olacak bir harekettir” dedi.

Asarcık Belediyesinin ardından araçlarla Samsun’a 5 km mesafedeki Üstün Avize mevkiine geçildi. Burada da coşkulu bir kalabalık ile karşılanan Akşener için, “Ülkücüye moral, MHP’ye Meral” sloganları atıldı. Aracından inen Akşener vatandaşlar ve partililerle selamlaştı. Daha sonra otobüse bindirilen Akşener, yüzlerce araçlık bir konvoyla Samsun şehir merkezine hareket etti. Samsun şehir merkezinde de otobüsle kısa bir şehir turu atan, daha sonra aractan inip halkla bir süre yürüdü. Akşener’e caddedeki esnaf ve balkonlarından el sallayan vatandaşlar sevgi gösterilerinde bulunuldu.

Daha sonra kurtuluş Yolu Meydanı’na geçen Akşener buradaki mitingde halka hitap etti.

Yağmura rağmen partililerin terk etmediği alanda “Atatürk’ün şehrine hoş geldiniz Atatürk’ün torunu” pankartı açıldı. Akşener konuşmasında şunları söyledi:

“1 Kasım sonrası ortaya çıkan bu kara tabloyu kabul etmediğimiz için buradayız. Kurtuluş yolundan Genel Merkez’e, Genel Başkana ve yönetimine seslenmek istiyorum. Gelin hep beraber kongre yapalım. Daha önce sizi seçen 1158 delegenin karşısına çıkalım. Tekrar tartılalım. Çıkın odalarınızdan girin halkın arasına. Çıkın sokağa girin milletin, ülkücülerin arasına. Onlara sorun. Ülkücü irade büyük kongre toplansın diyor. Size yıllardır en büyük saygıyı gösterenler için bunu yapmanız gerekir.

8 Nisan’da çıkacak karar doğrultusunda Allahın izni, sizlerin iradesiyle şenlik içerisinde kongremizi yapacağız. Bundan şüphem yok. Allahın izni ve sizlerin iradesiyle kongre toplanıp genel başkan olursam sizlerin de gayretiyle Başbakan olacağım. Şimdi hadi millete gidelim diyenler o zaman kaçacaklar. Ey güç sahipleri size Samsun meydanından meydan okuyorum. Elinizden geleni ardınıza koymayın. Korkmayacağız, yılmayacağız, neye mal olursa bu yolu sonuna kadar yürüyeceğiz. Sizden korkan sizin gibi olsun.”

Sonuna kadar mücadele

Meral Akşener mitingin ardından düzenlediği basın toplantısında, “8 Nisan’da olumsuz bir karar çıkarsa kırılma olur mu?” cevaben şöyle dedi:

 “Ben olumlu sonuç çıkacağı inancındayım. Nasıl karar çıkacağını hep birlikte göreceğiz. Biz yola çıktıklarımızı yolda bırakmayız. Genç arkadaşlarımızla bir yola çıktık. Nereye kadar giderse oraya kadar gideceğiz.”

 

Arı gibi çalışacağız

MHP Genel Başkan adaylarından Meral Akşener, Samsun’daki temaslarına partisinin ildeki  tek belediyesi olan Asarcık Belediyesi’ni ziyaret ederek başladı. Belediye binası önünde İlçe Belediye Başkanı Şerif Kılağuz ve partililer tarafından karşılanan Akşener, belediye ziyareti öncesi kısa bir konuşma yaptı. Akşener, MHP’yi arı gibi çalışan bir parti haline getireceklerini söyleyerek şöyle devam etti:

 “Daha önce yaptığımız kapatılan illerimize ziyaret gibi Samsun ilimizi de ziyarete geldik. Sebebi ziyaretimizi biliyorsunuz. Bu yürüyüş artık bir kongre yürüyüşünden çıktı. MHP’nin iktidar yürüyüşüne döndü. Bir halk hareketine dönüştü. Önce Allahın izni ile kongreyi toplayacağız. Sonra hep beraber MHP ile iktidara yürüyeceğiz. O zaman Samsun’da sadece bir belediye değil, birçok belediyemiz olacak. Hatta büyükşehir belediyemizi de Allahın izniyle biz alacağız. Milletimizin huzura, gençlerimizin de işe ihtiyacı var. Hep beraber onu gerçekleştireceğiz. Pek çok konuda sıkışmışlık varken alternatif olmadığı söyleniyor. Dalga geçer gibi, ’muhalefet yok’söylemlerinde bulunuluyor. Kongreyi topladığımızda MHP’yi arı gibi çalışarak iktidara taşıyacağız. Vesayet altındaki muhalefet anlayışını ortadan kaldıracağız. Bu yürüyüş MHP’nin iktidara yürüyüşüdür.”

 

akşener-samsun2.jpg

 

 

foto-002.jpg