Meral Akşener Saraçhane'de konuştu: Zulüm sizinse sandık bizimdir

Meral Akşener Saraçhane'de konuştu: Zulüm sizinse sandık bizimdir
Son dakika... Saraçhane'deki tarihi buluşmada, Gelecek Partisi lideri Davutoğlu'nun ardından sahneye çıkan İYİ Parti lideri Meral Akşener konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na hapis cezası verilmesine tepki gösterdi. Akşener, “Hiçbir haksızlık sonsuza kadar sürmez. Geldikleri gibi giderler, geldikleri gibi gittiler, geldikleri gibi sizin iradenizle gidecekler.” dedi. Saraçhane’deki program sonrası İmamoğlu ile çekilen fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşan Akşener, “İstibdatın karşısında 85 milyon senin yanında.” notunu düştü

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, hapis cezası alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu''na destek olmak amacıyla Saraçhane''de, İstanbullularla bir araya geldi.

Kürsüye çıktığında boynundaki atkıyı İmamoğlu''na veren Akşener, atkının hikayesini anlattı.

Bir gün önceki buluşmadan dönerken genç bir kızın "Bunu Ekrem Başkanıma vereceksin Meral Abla" diyerek atkıyı kendisine uzattığını belirten Akşener, "Bu atkı Kıymet''in atkısı. Bu atkı kalbinden dualar eden ve bu haksızlığı lanetleyen gencecik bir kızımızın atkısı. Biliyorum ki, Ekrem Başkan bunu bir emanet gibi saklayacaktır" dedi.

“Milletin sesi Ekrem kardeşimin yanında”

“Yüzyıl önce olduğu gibi bugün de "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" diyenler burada, Saraçhane''de.” diyen Akşener, “Yüzyıl önce verilen o kararın, o ilkenin, o iradenin temsilcileri; kadınlar, erkekler, gençler, yaşlılar burada. İstanbul''dan "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" diye haykıranların o sesini duymayanların, onların saraylarına kapandığı anda, milletin sesini duymadığı anda biz Saraçhane''deyiz. Bir tiyatroya, bir haksızlığa, kara cübbelerini saranlara buradan seslenen İstanbullular diyorsunuz ki; ''Saray sizinse Saraçhane bizimdir''. Diyorsunuz ki; ''Zulüm sizinse, haksızlık sizinse, sandık bizimdir'' 16 milyon İstanbullu''nun iradesi burada, milletin sesi burada, demokrasi burada ve Ekrem kardeşimin yanında. Gençler diyor ki; yaşasın hürriyet, kahrolsun istibdat.” ifadelerini kullandı.

“85 milyon Türkiye’nin senin yanında olduğunu görüyoruz”

Kalabalığın "Yaşasın hürriyet, kahrolsun istibdat" şeklinde slogan atması üzerine Akşener, "Bu sese kulaklarını kapasalar da, size-bize terörist deseler de, haksız yere Ekrem kardeşimi cezalandırsalar da; bu irade, bu ses, bu yürek, bu cesaret, bu iyilik, bu demokrasi aşkı, bu sandıkta verilecek cezanın ortaya konduğu irade gösteriyor ki; artık 16 milyon İstanbullu''nun dışında 85 milyon Türkiye''nin de senin yanında olduğunu Saraçhane''den görüyoruz." şeklinde konuştu.

Akşener, "Hiçbir haksızlık sonsuza kadar sürmez. Geldikleri gibi giderler, geldikleri gibi gittiler, geldikleri gibi sizin iradenizle gidecekler. Tekrar söylüyorum; demokrasi bizimdir, sandık bizimdir ve bu irade elbette bizimdir" diye ekledi.

Program sonrası ise İmamoğlu ile çekilen fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşan İYİ Parti lideri, “İstibdatın karşısında 85 milyon senin yanında.” notunu düştü.

 

İlgili Haberler