Meral Akşener Saray darbesine meydan okudu

Meral Akşener Saray darbesine meydan okudu
MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, kurultayın yapılacağı otele giderek incelemelerde bulundu. Akşener, Basın mensuplarının TOMA ve çevik kuvvetin müdahale ederse ne yapacaksınız sorusuna "etsinler de görelim bakalım" cevabını verdi.

Meral Akşener, MHP Kurultayı'nın yapılacağı otele giderek incelemelerde bulundu. Akşener, hükümetin gayri hukuki yollara başvurarak ülkücü iradeyi engellemek istediğini söyledi. Akşener'in açıklamalarından önce çıkanlar şunlar:

Otelin önünün çevik kuvvetl ve tomalar tarafından kapatılmasını görmesine üzerine "ileri demokrasi işte bu" dedi. Akşener, "Gelen telefonlarla kongremiz engellenmek isteniyor, hükümet nezdinde yapılan girişimleri boşa çıkaracağız" sözleriyle AKP hükümetine tepki gösterdi.

KURULTAY AÇIK ALANDA DA OLABİLİR

İşte Meral Akşener açıklamalarından öne çıkanlar:

İlle de biz kapalı mekanda yapmak zorunda değiliz kongremizi… Açık alanda da yapabiliriz. Nerede yapacağımızı söyleyip de adalet bakanının önlem almasını istemiyoruz.

Emniyet zor kullanarak Ülkücüleri dağıtacakmış, onun için bu tomaları, polisleri getirmişler. Hadi o zaman zor kullansınlar da görelim.

5,5 aydır demokratik hakkında kullanılması için çaba gösteriyoruz.

Anayasaya aykırı bir şekilde yürütmenin yargıya müdahalesi var.

Çağrı heyetinin görevi devam ediyor.

Biz yarın kongremizi yapmak için hazırlandık.

Yarın saat 10.00’da otelin önünde delegelerimizle birlikte toplanacağız.

Delegelerimiz şu anda burada, yarınki kurultayımız için hazırlıklar tamam. Biz yarın orada olacağız.

İŞTE AKŞENER'İN AÇIKLAMALARINDAN ÖNE ÇIKANLAR

Türkiye'de Anayasa'nın askıya alındığını savunan Akşener, delegelerin Ankara'ya gelmeye başladığını, ülkücüleri henüz kimsenin tanımadığını söyledi.

15 Mayıs itibarıyla 5,5 aydır delegelerin, ülküdaşların, dava arkadaşlarının büyük bir edep ve medeni bir dille demokratik hakkını kullanmaya ve bir kongre yapmaya çalıştıklarını anlatan Akşener, "Yarın buraya biz 4 aday dün aldığımız karar neticesinde birlikte geleceğiz, ondan sonrasını suç işleyenler düşünsün." diye konuştu.

Kurultay salonunun mühürlü olup olmadığını bilmediğini dile getiren Akşener, öyle bir mühür varsa bu durumun çok abuk ve hukuksuz bir durum olduğunu aktardı. 

ANAYASAL SUÇ İŞLENİYOR, GEREĞİNİ YAPACAĞIZ

Mahkeme hakiminin verdiği karara karşılık bu hakime bağlı olan bir icra müdürünün kanuna aykırı hareket ettiğini savunan Akşener, "Ben ve arkadaşlarım 4 aday yarın burada delegelerimizle kongrenin yapılması için burada olacağız. Şimdi TOMA'lar karşımızda. İlle bir salonda olması gerekmiyor kongrenin." ifadesini kullandı.

Kongre sürecinde pek çok hukuksuz ve kanunsuz uygulama yapıldığını öne süren Akşener, "Ben İçişleri Bakanı olduğumda bana ilk hatırlatılan hukuksuz bir emir, talimat veremeyeceğim oldu. Burada da yapılan her türlü hukuksuz talimat anayasal suçtur, gereğini yapmak üzere burada olacağız." diye konuştu.

Meral Akşener, avukatı aracılığıyla da bugünkü durum hakkında bir tutanak hazırlattıklarını bildirdi.