Meral Akşener selin vurduğu Bozkurt'ta ''AKP Bozkurt'a geldi IBAN numarası verdi gitti''

Meral Akşener selin vurduğu Bozkurt'ta ''AKP Bozkurt'a geldi IBAN numarası verdi gitti''
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sel felaketinin vurduğu Kastamonu’nun Bozkurt İlçesinde incelemelerde bulundu. Burada vatandaşların sorunlarını dinledi. İktidarın Bozkurt’ta algı oluşturmaya çalıştığını söyleyen bir vatandaş, “Bozkurt küçük bir yer, ufukta seçimde gözüküyor. İktidar başkalarının yaptıklarını da kendilerine mal ederek Bozkurt üzerinden Türkiye’de bir algı yaratmaya çalışacak. Bu algıyı yıkmanız lazım. MHP’li arkadaşların devlet yerine koydukları AKP Bozkurt’a geldi, İBAN numarası verdi

Halil YATAR - YENİÇAĞ / Aziz AYRANCIOĞLU - YENİÇAĞ Kastamonu Temsilcisi / Muzaffer DEMİR- YENİÇAĞ Bozkurt Temsilcisi / Hamdi KENDİRCİ - YENİÇAĞ Taşköprü Temsilcisi

Afet bölgesi Kastamonu Bozkurt’a giden Akşener’e, TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, Teşkilat Başkanı Koray Aydın, Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, GİK Üyesi Rıdvan Uz, il ve ilçe başkanları eşlik etti.

Akşener, Bozkurt ilçesine varmadan önce Devrekani ilçesinde vatandaşları dinledi. Burada Akşener’e Bozkurt’ta AKP’nin algı oluşturmaya çalıştığını belirten bir vatandaş şunları söyledi: “Bir felaket yaşadık. Bu felaketin birinci gününden itibaren milletimiz, belediyeler, sivil toplum kuruluşları oradaydı. İktidarın sözcülüğünü ve destekçiliğini yapan arkadaşlar devlet oradaydı diyor. Devlet oradaydı, devletin orada olmak vazifesidir. Bozkurt küçük bir yer, ufukta seçimde gözüküyor. İktidar başkalarının yaptıklarını da kendilerine mal ederek Bozkurt üzerinden Türkiye’de bir algı yaratmaya çalışacak. Bu algıyı yıkmanız lazım. MHP’li arkadaşların devlet yerine koydukları AKP Bozkurt’a geldi, İBAN numarası verdi gitti.” 

Akşener, afet bölgesi Bozkurt’ta tek tek yardım çadırlarını gezip emeklerinden dolayı çalışanlara teşekkür etti. Çadırları gezdikten sonra bölgede incelemelerde bulunan Akşener şunları söyledi: “Çok büyük bir afet, eksiklerin giderilmesi gerekiyor. Burada teknik çalışmalar yapan arkadaşlarımızın söylediği acilen yapılması gerekenlerin başında esnafların borçlarının silinmesi, o yapılamıyorsa 2 yıl mutlaka faizsiz ertelemedir. Burada pek çok bina yıkılacak. O binalarda oturan insanların gönüllerinin rahat tutulması gerekiyor. Bu tespitleri resmi olarak paylaşacağız ardından gündemde tutmaya devam edeceğiz.”

“SANAYİ BİTTİ SANAYİCİLER İŞSİZ KALDI”

Bozkurt’un ardından selden etkilenen bir diğer il olan Sinop’un Ayancık ilçesine hareket eden Akşener yol güzergahı üzerinde olan Abana ilçesinde durdu. Burada vatandaşlarla bir araya gelen Akşener sorunları dinledi. Bir afetzede vatandaş ise sorunları şu sözlerle dile getirdi: “Burada sanayimiz tamamen bitti. Sanayicimiz işsiz durumda. İşsiz kaldıkları halde hesaplarına hiçbir para yatmıyor. 15 gündür hiç kimse bir ücret alamıyor. İnsanlar mağdur durumda.” Afetin yaşandığı günden beri evine giremediğini söyleyen başka bir afetzede de şunları aktardı: “Evimin altı, üstü balçık dolu kimse ilgilenmiyor. Biz devletin üvey evladı mıyız?”

 

İlgili Haberler