AKP iki ilde daha aday çekti!

AKP iki ilde daha aday çekti!
Cumhur İttifakı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in dediğini yaptı, ‘Iğdır’ı HDP’ye bırakmamak adına AKP ya da MHP’nin adaylarından biri çekilsin uyarısına uydu.

Yerel seçimler için aday listelerinin seçim kurullarına verilmesine bir gün kala parti genel merkezlerinin belirlediği isimler de ortaya çıkmaya başladı. AKP’nin Iğdır ve Kırklareli’nde adaylarını geri çekeceği bildirildi.

2014’TE MHP 726 OYLA KAYBETMİŞTİ

Aday listesindeki isimleri yeniden gözden geçiren Cumhur İttifakı’nın, Iğdır’da da seçim ortaklığı yapacağı açıklandı. Daha önceden Iğdır’da yerel seçimlere ayrı ayrı gireceğini açıklayan AKP ve MHP’yi, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener uyarmış, "AKP ve MHP yan yana gelip anlaşsınlar, adaylarını teke düşürsünler. Hangi partinin adayı üzerinde karar verirlerse versinler biz oylarımızı o tarafa yönlendireceğiz" açıklamasını yapmıştı. 2014 Yerel Seçimlerini, Iğdır’da, MHP’den 726 oy fazla alan BDP kazanmıştı.

MHP EN AZ 15 İLDE ADAYINI GERİ ÇEKİYOR

Öte yandan MHP, 51 ilden daha önce aday göstermeyeceğini açıkladığı Rize dahil 15'inde adaylarını geri çekti. Bu iller Ağrı, Ardahan, Artvin, Bitlis, Burdur, Çanakkale, Edirne, Giresun, Hakkari, Muş, Rize, Siirt, Sinop, Şırnak, ve Yalova olarak sıralandı. Çok konuşulan Kars’ta ise partilerin kendi adaylarıyla yarışacağı ifade edildi.

503 BÖLGEDE İTTİFAK

AKP ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı 503 bölgede yarışacak. Büyükşehirlerde AKP 27, MHP 3 belediye başkanı ile seçilme yarışı verecek. MHP 36 ilde, AKP ise MHP'nin çekildiği iller dahil toplam 75 ilde kendi adaylarıyla seçime katılacak.

İlgili Haberler