Meral Akşener ekonominin içler acısı halini paylaştı. Sonunda bu da oldu. Kasap dolaba et koyamıyor

Meral Akşener ekonominin içler acısı halini paylaştı. Sonunda bu da oldu. Kasap dolaba et koyamıyor
Türkiye gezisi kapsamında Nevşehir'de bulunan İYİ Parti lideri Meral Akşener, sosyal medya hesabından girdiği kasap dükkanındaki esnafla sohbet ettiği video paylaştı. Videoda kasaba dolabın neden çalışmadığını soran Akşener aldığı yanıtı "Esnafımız çareyi dolabını kapatmakta bulmuş! Yazıktır, günahtır..." sözleriyle duyurdu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Türkiye gezisine devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Niğde’de esnaf ziyaretinde bir kasap dükkânından fotoğraf paylaşmıştı.

Akşener, kırmızı et satılan dolabın boş kalmasına dikkat çekerek, vatandaşın satın alamadığı için kasabın kırmızı et satmayı bıraktığını belirtmişti ve sandıkta hesabı hep birlikte soracağız demişti.

Türkiye turu kapsamında bulunduğu Nevşehir’de de yine bir kasap dükkânını ziyaret eden Akşener, burada da benzer bir manzarayla karşılaştı.

Ziyareti sırasında girdiği bir kasap dükkânında esnaf ile Akşener''in girdiği diyalog gündem oldu.

Kasap reyonunda et olmadığını gören Meral Akşener “Burada neden et yok?" diye sordu. Esnaf ise “Etlerimiz içeride burayı çalıştıramıyoruz. Şuan 3- 4 bin TL ödüyoruz. Bunu çalıştırdığımız da 10 - 15 bin TL geliyor” dedi.

Bu anları sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Dün Niğde''de, bugün de Nevşehir''de; yine bir kasap dükkânı, yine içi boş bir kırmızı et dolabı... Geçen sene 700-800 lira gelen elektrik faturasının, bu sene 3 bin lirayı bulmasından dolayı, Esnafımız çareyi dolabını kapatmakta bulmuş! Yazıktır, günahtır..." ifadelerini kullandı.

Akşener, dükkânda bulunan dolabın içinin boş olduğunu göstererek, "Bak şimdi fark edilmedi burada niye et yok dediğimde ''etlerin hepsi orada, tek bir buzdolabı çalıştırabiliyorum buranın elektrik faturasını ödememek için kapattım'' dedi" diye konuştu. Esnaf, "İşler yüzde 70 düştü bırak yarısını, yüzde 70 düştü. Haftada mesela 2 ton sucuk, 1 ton et satıyorduk şimdi aya dök" dedi.

BESİCİDEN EKONOMİ İSYANI

Akşener, esnafa yurttaşların alım gücünü sorduğunda kasap dükkânında bulunan bir besici, "Geçen sene etin kesimi 65 TL idi şu an 80 TL. Geçen sene bir tır yem alıyorduk şu an 3-4 ton yem alıyoruz. Geçen sene bir depo mazotla üç pazar geziyordum şu anda bir pazarı gezemiyorum. Sıkıntılar içerisindeyiz" diye yanıt verdi.

 

İlgili Haberler