Meral Akşener: “Türkiye’nin en büyük beka sorunu…”

Meral Akşener: “Türkiye’nin en büyük beka sorunu…”
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Türkiye’nin en büyük beka meselesi gençlerimizin bu ülkeye olan inancının, umudumun, güveninin ortadan kalkmasıdır” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener il ve ilçe ziyaretlerine Tekirdağ’da devam ediyor. Saray ilçesindeki ziyaretlerinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akşener, “Her evde bir üniversite mezunu işsiz. Üniversiteli gençlerimizin burada yaşamaya dair hiçbir umutlarının olmadığını, bizi yönetenlerin akraba kayırması, torpille işgörmesinin getirdiği bir umutsuzluğun olduğunu gördük. Türkiye’nin en büyük beka meselesi gençlerimizin bu ülkeye olan inancının umudumun güveninin ortadan kalkmasıdır” ifadelerini kullandı. Akşener sonrasında ise İdlib’deki saldırıda şehit olan Uzman Onbaşı Nihat Kara’nın ailesini ziyaret etti.

2-20200312144303.jpg

Esnaf ziyaretlerini neden yaptıklarını anlatan Akşener, “2 ay evvel Türkiye’de ekonominin çok iyi olduğunu, her şeyin uçtuğu, kaçtığını anlatan damat beyin söyledikleri doğru mudur, bu sorununun cevabını almak üzere seçimim olmadığı bir dönemde ağırlığı esnaf olmak üzere ilçe ilçe çiftçiyle, kadınla, işsiz gençle, emekliyle sohbet etmeye ve onların dertlerini dinleyip her Salı grup toplantısında paylaşıyoruz. Bugüne kadar seçim olmadan gezen ilk genel başkan benim. Tepede çok konuşan bir arkadaşımız mevcut, sürekli konuşuyor nokta virgül yok. Bu nedenle biz sizleri dinliyoruz. İmkanı daha iyi diye bildiğimiz illerde gördüğüm işin yanma faslı bitmiş fukaralık başlamış. Bu ekonomi durmuş demek, kayrılmanın, betona dönmenin, ritmin bitmesi demek. Her evde bir üniversite mezunu işsiz. Üniversiteli gençlerimizin burada yaşamaya dair hiçbir umutlarının olmadığını, bizi yönetenlerin akraba kayırması, torpille işgörmesinin getirdiği bir umutsuzluğun olduğunu gördük. Türkiye’nin en büyük beka meselesi gençlerimizin bu ülkeye olan inancının umudumun güveninin ortadan kalkmasıdır” dedi.  

1-20200312144303.jpg

Açıklamasının ardından soruları cevaplandıran Akşener, Yunanistan ve sınır kapısından gerçekleşen olaylar ile ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine, “Türkiye’nin burada en fazla dikkat etmesi gereken şey haklıyken haksız konuma düşmemektir. Sınırlarını açabilir ama bunu yönetmesi gerekiyor, aşırı bir dikkat gerekiyor. Bunun dışişlerinde diplomasi boyutu da ihmal edilmemeli” yorumunu yaptı.

3-870.jpg

Akşener, Corona virusü ile ilgili Sağlık Bakanının yaptığı açıklamalar konusunda ise “Sağlık Bakanı işinin dışında lüzumsuz konularda konuşan biri değil. Aynı bilgilendirmeleri bu açıklıkta yaparsa doğru yönetilebilir. Bakanın koordinasyonunda yaptığı çalışmaların akamete uğramaması için cumhurbaşkanına da bir dikkat tavsiyem var” dedi.

4-521.jpg

ŞEHİT ASKERİN AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

Akşener daha sonra Saray İlçesi’nde bulunan, Suriye'nin İdlib kentinde gerçekleşen alçak saldırı sonucu şehit olan 33 Mehmetçiğimizden Uzman Onbaşı Nihat Kara’nın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.  

5-288.jpg