Meral Akşener yeni parti kuracak mı?

Meral Akşener yeni parti kuracak mı?
MHP Genel Başkan adayı Akşener, katıldığı bir televizyon programında referandum sürecini ve referandumdan sonra izleyeceği yol haritasını değerlendirdi.

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, KRT TV'de Çağlar Cilara'nın sunup yönettiği Haber Merkezi programına konuk oldu.

Referandum süreci ve siyasi planlamasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Akşener, yeni parti kurup kurmayacağına referandumdan sonra yol arkadaşlarıyla görüşüşüp karar vereceğini söyledi.

İşte Akşener'in konuşmasından öne çıkanlar:

YENİ PARTİ KURARSAK ANKETLERE GÖRE YÜZDE 12.5 GARANTİ

Arkadaşlarımın fikrini almadan şu an bir şey diyemem. Şu an bu konuyla ilgili ‘evet’ veya ‘hayır’ diyemiyorum. Referandumdan sonra oturup arkadaşlarımla konuşacağız. Mesela anketler açıklarlar zaman zaman, 'Akşener parti kursa oy verir misiniz' diye. Yüzde 12.5 ‘oy veririm’ diyor. Fakat yüzde 36’yı bulan da düşünürüm diyen.

MHP GENEL BAŞKANI OLURSAM ORTALAMA YÜZDE 25 OY ALIYORDUM

MHP’de kongre zamanlarında bir anket firmasında yüzde 27, bir başka anket firmasında yüzde 32, bir başkasında da yüzde 24 çıkmıştı. Fakat 2016 Nisan ayında yaptırdığım ankette, yüzde 49,5 oy almış AKP’nin yüzde 8’i bize geldi. Ondan sonra iktidar bütün gücüyle bu kurultayı engellemek için büyük çaba sarf etti.

‘Hayır’ dediğiniz zaman ‘hayır’ı sonra ‘evet’ ile değiştirme şansınız var. Fakat 'evet' çıkarsa bir daha geri getirebilme şansımız yok.

'EVET' OYLARI YÜZDE 61.5'UN ÜZERİNDE ÇIKARSA SİYASETİ BIRAKACAĞIM

Yeni parti mevzusunda Bahçeli'nin artık MHP’nin başından gitmeyeceğine dair bir kanı oluşmaya başladı. Ama şöyle bir meydan okuımayla bakıyorum ben durumu; yüzde 12.5 MHP’nin oyu, yüzde 49 AKP’nin oyu. Bu referandumdan yüzde 61.5 AKP ve MHP oyu var. Bu referandumdan ‘evet’ çıkmazsa Bahçeli’nin ne yapacağını çok merak ediyorum. Bunu ilk defa burada söylüyorum; yüzde 61.5 çıkarsa ben gereğini yapacağım, siyaseti bırakacağım.

'AHİRETİNİZİ TEHLİKEYE ATMAYIN' SÖZÜ ŞİRKTİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söylediği "ahiretinizi tehlikeye atmayın" sözü şirktir. Bu öldüğümüz zaman Cenab-ı Hakk'ın vereceği karardır. Örneğin ben 7 yaşından beri 5 vakit namaz kılan bir kadınım. Ama aynı zamanda bu Anayasa değişikliğinin Cumhuriyetin rejiminin değişmesi olarak görüyorum, eyalet sistemine yol açacak bir sistem olarak görüyorum. 

Bir adam çıktı "Başı açık kadın perdesiz eve benzer. Ya satılıktır ya kiralıktır" dedi. Karşı çıkan bir kişi olmadı. Adını anmaktan bile iğrendiğim bir vakıfta erkek çocuklara yapılan istismara ceza gelmedi. 

AKP'LİLER BENDEN YARDIM İSTİYORDU

Bana sayın Davutoğlu'nun resmi teklifinden önce doplaylı yoldan 'Lütfen kabul edin, siz güçlü bir Başbakan Yardımcısı olacaksınız' diye teklif geldi. Ben o zaman da kabul etmedim. Hatta böyle bir teklif gündeme gelmesin diye 'aman haa, bana bunu teklif etmeyin' diye açıklama yaptım. Açık net bir şey söyleyeyim; ben 28 Şubat'taki duruşumla kendi rüştünü ispat etmiş bir insanım. Benim darbe ve darbecilerle işim olmaz bunu en iyi AKP'nin başındakiler bilir. Hayatımda hiç tanımadığım, sayın Erdoğan'ın çok yakınında olan bir grubun başı beni aradı, evinin hukuksuzca basıldığını söyledi ve benden yardım istedi. AKP'liler benden yardım istiyordu. Bugün hiçbir AKP'li siyasi 'benim 5 kuşaktan FETÖ'cü bir tane akrabam yok' diyemez. Ben diyorum, hodrimeydan!

FETÖ'CÜ ARIYORLARSA ERDOĞAN VE BAHÇELİ SAĞINA SOLUNA BAKACAK

Nuri Polat, benim avukatım değil, İstanbul MHP il disiplin kurulu üyesi ve başkan yardımcısı, kendisini tanıyorum, önce gözaltına alındı sonra tutuklandı. FETÖ’cü müdür? Suçlu mudur? Suçsuz mudur? Bilemem onu hukuk görecek. Avukatımda olabilirdi değil, ama eğer avukatın tutuklandı sen suçlusuna gidersek o zaman Cumhurbaşkanının 4 yaveri FETÖ’cü çıktı, napacağız şimdi? FETÖ'cü arıyorlarsa Erdoğan ve Bahçeli sağına soluna bakacak.

İlgili Haberler