Meral Akşener: Artık yolun sonu görünüyor

Meral Akşener: Artık yolun sonu görünüyor
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği Zonguldak ziyaretinden bir esnafla arasında geçen diyaloğu paylaştı. Esnafın zor durumda olduğuna dikkat çeken Akşener, videoya “Gökçebeyli esnafımız da borçlarından dolayı önünü göremiyor.” notunu düştü.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, yurt ziyaretlerine devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Zonguldak’a giden Akşener, yine esnafın kapısını çaldı dertlerini dinledi.

Söz konusu ziyaretinden bir esnafla arasında geçen diyaloğu Twitter hesabından paylaşan Akşener, paylaşımına “Gökçebeyli esnafımız da borçlarından dolayı önünü göremiyor. Geliri giderini karşılamaya, Gücü rekabet etmeye yetmiyor. 5 maaşlı danışmanlarıyla saraya kapanıp; Milletimizi hakkından, memleketimizi kaynaklarından edenler için artık yolun sonu görünüyor.” notunu düştü.

Akşener ile esnaf arasında geçen diyalog ise şu şekilde:

“Baya bir sıkıntıdayız İşlerimiz düşüktü pandemiden sonra tamamen düşmeye başladı. Şöyle bir durum var her tarafta marketleşme sistemi oldu. Marketleşme sisteminden dolayı rekabet gücümüz yok.”

Meral Akşener: Zincir marketlerden bahsediyorsun değil mi?

“Evet şimdi gıda hariç her türlü sürünü satıyorlar. Yani biz rekabet edemiyoruz çünkü onların şubesi çok. Çok alıp çok satıyorlar. İkincisi internet sistemindeki satış bizi çok etkiliyor. Yani bunlarda bir düzenleme olsa iyi olur.”

Meral Akşener: Kira mı burası?

“Evet kira tabii. En büyük sıkıntımız da BAĞ-KUR olayı. Primlerimiz çok yüksek. Yani bunlara bir el atılsa güzel olur.”

Meral Akşener: Siftah yaptınız mı?

“Yaptım evet 2 tane eşofman sattım. Bir buçuk senedir kiramızı çıkaramıyoruz. Ondan önce biraz yine bir nebze iyiydi. Gelir gideri götürmüyor o vaziyete geldi. Rekabet gücü çok yüksek yapamıyoruz yani. Küçük esnaf genellikle mağdur durumda. Esnaf Odası’nda kredi borcumuz var.”

Meral Akşener: Haftada kaç kere et alıyorsunuz?

“Haftada demeyelim de ay da bir sefer ya da iki sefer alabiliyoruz.”

 

İlgili Haberler