Meral Akşener'den ittifak açıklaması

Meral Akşener'den ittifak açıklaması
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısı ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Yerel seçimlere ilişkin açıklamada bulunan Akşener, CHP ile bir pazarlığın söz konusu olmadığını söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, grup toplantısı çıkışı basın mensuplarının sorularını cevapladı. Yerel seçimlere ilişkin CHP ile yapılan görüşmelere değinen Akşener, bir pazarlığın söz konusu olmadığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşme gerçekleştireceğini de belirten Akşener, "Ondan sonra ne olacağına bir karar verilecek" ifadelerini kullandı.

Akşener'in açıklamaları özetle şöyle:

"Bizim görüşmelerimiz sürüyor. Yani bir pazarlık da söz konusu değil. 17 büyük şehir referandumda 'hayır' oyu verdi. Üçü Güneydoğu'daki illerimizdi geri kalıyordu 14. Dört büyük şehri biz zaten alacağız diye görüş belirtti Cumhuriyet Halk Partisi. Balıkesir'e de bir aday açıkladıkları için dokuza düştü. Dokuz büyükşehir üzerinden bir çalışma yürüyor ama henüz şöyle bir sonuç vardır deme imkanımız yok.

(Ankara şartı iddiaları) Ben herhangi bir şart sürerek masaya oturma alışkanlığında olan bir kişi değilim. Sadece Ankara ile ilgili olarak bir tarifim var. O tarif üzerinden fikirlerimi sizde söylüyorum, Sayın Kılıçdaroğlu'na da söyledim, CHP heyetine de söyledim bu başka bir şey.  Diğer taraftan MHP ve AKP arasındaki ittifak dikkat ederseniz. Yüzde 11'e yüzde 42 dört kat var aralarında. Biz de CHP ile aramızda iki kat var ona göre hakkaniyetli bir görüşme olacağını düşünüyorum. Bize oy veren beş milyon seçmen var onların haklarını koruyacağız."

İlgili Haberler