Meral Akşener’den çarpıcı örnek: Kimse size yemediğiniz yemeğin hesabını ödetemeyecek

Meral Akşener’den çarpıcı örnek: Kimse size yemediğiniz yemeğin hesabını ödetemeyecek
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin haftalık grup toplantısında verdiği çarpıcı örnekle ülkedeki ekonominin halini gözler önüne serdi.

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, verdiği bir örnek ile iktidarın ekonomi politikalarına eleştiri getirdi.

"Gençler nasıl bir düzende yaşadığınızın farkına varın" diyerek sözlerine başlayan Akşener, şu örneği verdi:

"Bütün Türkiye hep birlikte yemeğe gidiyoruz. Çoğunuzun cebinde para yok, o yüzden en fazla bir çay söyleyebiliyorsunuz. Ama aynı masada oturan bazıları, sipariş verdikçe veriyor. Bir insanın yiyemeyeceği kadar çok yemek söylüyorlar. Siz yutkunurken, onlar yiyip, içip, eğleniyorlar. Ama hesap geldiğinde ortadan yok olup, tüm hesabı size bırakıyorlar. Hem sofradan aç kalkıyorsunuz hem de o hesabı siz ödüyorsunuz. İşte bu kadar adaletsiz bir sistemde yaşıyorsunuz.

Ak Parti ve İYİ Parti iktidarı arasındaki en büyük fark; bu sofrada yemeği kimin yiyeceği, hesabı kimin ödeyeceğiyle ilgilidir. Söz veriyorum, iktidara geldiğimizde, kimse size yemediğiniz yemeğin hesabını ödetemeyecek. Biz işte bunun için varız. İYİ Parti işte bunun için var."

"Peki bunu nasıl başarabiliriz?" diye sorarak sözlerine devam eden İYİ Parti lideri şöyle konuştu:

"Bunu kuvvetler ayrılığı ile başarabiliriz. Bunu demokrasi ile başarabiliriz. Bağımsız yargı ile, bağımsız medya ile, bağımsız denetleme kurumları ile başarabiliriz.

İktidarı denetleyen kurumlar güçlü ve bağımsız olursa, ülkenin kaynakları da o kadar adaletli dağılır. Yani, iktidar istediğine ihale dağıtamaz. Yani, ülkenin tüm kaynakları, birkaç müteahhide peşkeş çekilemez. Yani, devletin her kurumu, her çalışanı denetlenir ve yolsuzluk yapılamaz."