Meral Akşener'den o sözlere sert tepki: "Türk devletini iki paralık ettiniz"

Meral Akşener'den o sözlere sert tepki: "Türk devletini iki paralık ettiniz"
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Erdoğan’ın AKP’ye oy vermeyenler için yaptığı terörist suçlaması hakkında "Oslo’da cıvık cıvık konuşmaları unutmadık. Türk devletini iki paralık ettiniz" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçim çalışmaları kapsamında Isparta ve ilçelerini ziyaret etti. Millet ittifakının Isparta Belediye Başkan adayı Gökmen Gökmenoğlu ve ilçe belediye başkan adaylarının da eşlik ettiği Akşener, Isparta Yalvaç’da vatandaşlara seslendi. 

"BEKA MESELESİ VARSA SAYENİZDEDİR"

Cumhur İttifakı'nın 'Beka sorunumuz var' sözlerine tepki gösteren Meral Akşener, "Eğer Türkiye’nin beka meselesi varsa sayenizdedir. Eğer Türkiye’nin yerel seçimlerde beka sorunu olmuşsa o sayenizdedir. Ama esasında EYT’lileri, emeklilere verilen yüzde 10 zammı, mazotun 6-6.5 lira olmasını konuşmayalım. İlaç ve gübrenin torbasının 150 160 lira olmasını, işsiz gençleri konuşmayalım ama buna karşılık Türkiye’nin bekası diyelim. Muhtereme sormak lazım, madem bu kadar büyük beka tehdidi var çağırsana siyasi partilerin genel başkanlarını da bilgi versene, beka meselesinin ne olduğunu bilip arkasında duralım" şeklinde konuştu.

"TÜRK DEVLETİNİ İKİ PARALIK ETTİNİZ"

Yalvaç’in ardından seçim otobüsü ile Gelendost’ a geçen Akşener ve beraberindekiler vatandaşları selamladı.

Kamyon üzerinde kendisini bekleyen kalabalığa konuşan Akşener, şunları söyledi:

“Millet İttifakı’na 17 milyon seçmen oy verdi. Cumhur İttifakı’nın partileri AK Parti ve MHP’ye de oy veren elbette vardır. İster öbürüne ister buna oy veren her seçmen bu ülkenin şerefli bir evladıdır. İpin ucu kaçtı. Sebze meyve yetiştiricisi terörist, halde çalışan terörist, patates yetiştiricisi terörist, soğan yetiştiricisi zaten terör örgütü. Gençler işsiz, emekli aç geziyor. O terörist bu terörist. Ben anlatayım bakayım teröristlik nasıl oluyormuş. Bugün Cumhur İttifakı’na oy veren her bir kişi benim kardeşimdir. Siyasi olarak farklı tutumlar alabilirsiniz. Yandaş zengin etme üzerine kurulu sistemi değiştirmek için yerel seçimler bir fırsat. Açılım yaptılar saçılıma döndü. Erdoğan çıktı Diyarbakır’da, ‘Kürt sorunu var’ dedi. DYP’de siyaset yaptığımız dönemde beni bir korucu başı aradı. Dedi ki ‘Meral bacı, geldin evimde kaldın. Benim torunlar diyor ki ‘bu ülkenin başbakanı Kürt sorunu var diyorsa biz Kürt davasına ihanet mi ettik?’ Bu ağabeyimizin bir oğlu şu anda hapiste. HDP’nin en şedit milletvekillerinden biri. Siz devleti için şehit vermiş pek çok aileyi PKK’nın karşısında savunmasız bıraktınız. Hadi oradan. Habur rezaletini söylemiyorum bile. Oslo’da cıvık cıvık konuşmaları unutmadık. Türk devletini iki paralık ettiniz. Ciddiyetsiz adamlar."