Meral Akşener'e çekil diye kim telefon açtı. Yeniçağ yazarı Selcan Taşçı açıkladı. Gündeme bomba gibi düşecek

Meral Akşener'e çekil diye kim telefon açtı. Yeniçağ yazarı Selcan Taşçı açıkladı. Gündeme bomba gibi düşecek
İYİ Parti lideri Meral Akşener’in geçtiğimiz günlerde bir grup kadın gazeteciyle yaptığı toplantıda gündeme oturacak bir açıklamada bulundu. Toplantıda yer alan Yeniçağ yazarı Selcan Taşçı, Akşener’in 2018’deki Cumhurbaşkanlığı seçiminde Muharrem İnce'nin kazanması için “adaylıktan çekil” telefonu aldığını aktardı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener geçtiğimiz günlerde bir grup kadın gazetecinin sorularını yanıtladı. Akşener’in açıklamalarda bulunduğu gazeteciler arasında yer alan Yeniçağ yazarı Selcan Taşçı, 2018’deki Cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında yaşanan bir olayı aktardı.

Taşçı,  Akşener’in o süreçte Muharrem İnce’nin ilk turda seçileceğine dair gerçeklikten uzak bir heyecan yaratıldığını belirttiğini ve seçime 15 gün kala  "Birinci turda biter, sen bu işi bozuyorsun" denilerek adaylıktan çekilmesi yönünde bir telefon aldığını ilk kez açıkladığını ifade etti.

Dünkü yazısında konuya değinen Taşçı’nın Akşener’in açıklamalarından aktardığı ilgili bölüm şöyle;

“Seçime 15 gün kala adaylıktan çekilmemi istediler. Bana telefonlar açıldı ‘İstifa et’ diye, 15 gün kala..  ‘Birinci turda alıyoruz, sen işi bozuyorsun’ diye. Ağzımı açtım mı? Zora sokacak cümlemi duydunuz mu o süreçte? Duymadınız. Bitti seçimler. Sayın İnce ile ikimizin aldığı oy Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu kadar. Döndü, aynı seçmen, bu defa ‘Niye YSK'nın önüne gitmediniz?’ Ben 7.3 almışım neyine itiraz edeceğim? O seçmen, niçin o faturayı koydu önümüze? Birinci turda kazanacağına inandırıldığı, gerçeklikten kopulduğu için. Halbuki ikinci tura kalınabilirdi…”