Akşener'i gören vatandaş derdini döküyor

Akşener'i gören vatandaş derdini döküyor
İYİ Parti lideri Meral Akşener memleket gezileri kapsamında Ağrı’ya gitti. Vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaşırken, diğer şehirlerde olduğu gibi yine Akşener'i gören vatandaş dert döktü.

Halil Yatar /  Taner Söylemez / Yeniçağ

İYİ Parti lideri Meral Akşener memleket gezileri kapsamında esnaf gezilerini sürdürüyor. Akşener, Ağrı’nın Diyadin ilçesinde vatandaşların ve esnafın derdini dinledi. Akşener, dün Ağrı’nın Diyadin ilçesinde vatandaşların ilgisiyle karşılanırken, vatandaşlar Akşener’e yaşadıkları sorunları anlattı. Ziyareti sırasında vatandaşlar geçim sıkıntısından, işsizlikten ve suyun ilçeye gelmemesinden dert yanarken önceki gün Diyadin kaymakamı Alper Balcı Diyadin Kaymakamlığı’nın Twitter hesabından vatandaşları kaplıcaya davet etti.

Akşener Diyadin’de ziyareti sırasında bir kahvehaneye uğradı. Akşener “Sizin sesinizi televizyonlarda duyuracağız.” dedi. Akşener’den söz isteyen bir vatandaş “Diyadin’de alt yapı, yol ve su sorunları var. Kimsenin evinde su yok. Çeşmelerden su akmıyor. Buraya gelen siyasetçiler selam verip gidiyor. Biz şuanda kıtlıkta yaşıyoruz. Kimse doğruları konuşmuyor” diye konuştu.

Bir başka vatandaş ise “Ağrı’nın yedi tane ilçesi var gençlerimiz de para olmadığı için hepsi göç etmek zorunda kalıyor. Hastanede ne doktor ne cihaz var.” dedi.

Başka bir vatandaş ise “Türkiye’de çalışması için gençlere ne zaman sıra gelecek? Bu konuyu rica ediyorum mecliste dile getirin” dedi.

Vatandaşlar Akşener’e işsizlikten dert yanarken, Akşener’in yanına gelen bir başka vatandaş, “Mermer ocaklarında gençlerimize iş sahası yaratılmadı. Bunu defalarca tüm siyasi partilere söyledik ama hiçbir eylem gerçekleşmedi. Diyadin zengin kaynaklarıyla kendi çarkını kendi çevirecek güce sahiptir” dedi.

Esnaf kredi borcundan dolayı Akşener’e dert yandı. İktidarın verdiği desteğin yetersiz olduğunu ifade eden vatandaş “Üç ay biner lira toplamda 3 bin lira destek sağlandı. Ancak sağlanan destek yeterli gelmedi. Sabahtan beri neredeyse hiç müşteri bu dükkandan 5 aile geçimini sağlıyor. Sıkıntımız büyük. Genel olarak şikayetimiz her gün her şeye zam gelmesi.” diye konuştu.

Vatandaşlar ilçede su sorunu yaşandığını Akşener’e iletirken, bir vatandaş, “Ne ekmek ne su var ne de iş var gelen su hastaneye gidiyor. Biz suyu kullanamıyoruz suyumuzu kullanmak istiyorum. Hastanede zaten doktor yok. Buradaki gençlerin neredeyse tamamı işsiz. Hepsi sokaklarda boş geziyor. Biz şimdi sizlere derdimizi anlattık ama yarın bir gün sorguya çekilme korkumuz da var” diye konuştu.

Esnafları da gezen Akşener, en çok borç sıkıntısıyla karşılaşırken, bir esnaf “Her gün gelen zamlara karşı bizde ne yapacağımızı şaşırdık. 6 tane okuyan çocuğum var. Onları nasıl okutacağım diye kara kara düşünüyorum. Dükkan bizleri geçindirmiyor. Bütün bunların üstüne kredi borcum var. Gençlerimizde işsiz olduğu için batıya göçmek zorunda kalıyor. Çocuklarımızı boğazımızdan kısarak okutmaya çalışacağız” dedi.

İYİ Parti Lideri Akşener’e İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Türk Dünyası Politikaları Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, Sosyal Politikalar Başkanı Ünzile Yüksel, Gençlik Politikaları Başkanı Berna Sukas, Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, İYİ Parti Ankara Milletvekili Halil İbrahim Oral, İYİ Parti Erzurum milletvekili Naci Cinisli, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, GİK üyeleri Erdal Sarı Zeybek, Rıdvan Uz ve partililer eşlik etti.

İlgili Haberler