Meral hanım geliyor, Bahçeli hızla gidiyor

MHP'nin Anayasa'nın ve parlamenter rejimin değişmesi konularında AKP'ye verdiği destek ülkücü tabanın hızla görüş değiştirmesine yol açıyor.

Bahçeli gerek MHP delegelerinden gerekse ülkücü tabandan çok hızlı uzaklaşıyor, destek kaybediyor ve eriyor.

Özellikle AKP'nin her isteğine izin vermesi MHP'lileri adeta çıldırtıyor.

Sinan Oğan, Ümit Özdağ ve Koray Aydın da siyaset MHP tabanında büyük bir çalışma yürütüyorlar ve değer kazanıyorlar.

Ancak Bursa'da siyaset sahnesine çıkan Meral Akşener'e gösterilen ilgi artık Bahçeli'nin MHP Genel Başkanlık koltuğunda kalamayacağının fotoğrafı oldu.

Özetle Meral Hanım geliyor, Bahçeli hızla gidiyor.

İnanın 19 yıldır Devlet Bahçeli bu kadar itibar kaybetmemişti ve bu kadar hızla erimemişti.

Alpaslan Başbuğ'un oğlu Tuğrul Türkeş her ne kadar, " kurt siyasetçi" diye tanımlasa da görülen o ki siyaseten yaşlanan, güç kaybeden kurt siyasetçinin çekilme ve MHP'nin önünü açma zamanının geldiği artık çok netleşti.

Taban AKP'ye karşı MHP'yi alternatif iktidar partisi olarak görüyor. Çünkü AKP tabanında da 14 yılın verdiği yılgınlığı ve yeni arayışları görüyor.

CHP'den dahi oy alacaklarına ve MHP'nin iktidar yürüyüşüne Bahçeli ile yürüme ihtimalinin kalmadığını gören ülkücüler işte bu yüzden Genel başkan adaylarına büyük destek veriyorlar.

Eğer Anayasa değişir ve Başkanlık rejimi gelirse Bahçeli'nin Başkan Yardımcısı olacağına da inanan ülkücü taban bu durumda MHP'nin de Anavatan ve Doğru Yol gibi siyaset kabristanına gömüleceğini düşünüyor hatta açık seçik görüyorlar.

Sonuçta Başkanlık ateşi Devlet Bahçeli'yi yakacak ve sallanan koltuğunda oturma ihtimali kalmayacak.

Ülkücülerin Bursa'da Meral Akşener'e gösterdikleri teveccüh işte bu fotoğrafı netleştiriyor.

Artık MHP kurultayının yapılması ve genel merkezin parti daha fazla yıpranmadan, parçalanmadan kan değişikliğine gitmesi gerekiyor.

Bu konuda Meclis'teki MHP Milletvekillerine de gerçekten büyük bir sorumluluk düşüyor.

Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu parlamenter rejim ile mi yoksa Başkanlık rejimi ile mi yönetilsin Türkiye vicdanları ile oy kullanmalılar.

Sadece Erdoğan istiyor diye, yarattığı fiili Başkanlık sonucunda Türkiye'nin geleceğine yönelik karar vermenin siyasi sorumluluğunu hisseden, tabanın ve ülkücü iradenin taleplerini anlayan her MHP Milletvekili eğer baskı altında değil vicdanları ile oy kullanırlarsa göreceksiniz ki Meclis Genel Kurulunda 330 oy bulunamayacak.

Böylece Başkanlık rüyası da sona erecek.

Yazarın Diğer Yazıları