Mercedes'e 230 polis 23 savcı ile operasyon!

Mercedes'e 230 polis 23 savcı ile operasyon!
Mercedes’in Almanya’daki 11 merkezine polisler baskın düzenledi. Yapılan eş zamanlı operasyonlarda şirketin emisyon hilesi yaptığına ilişkin delil arandığı ifade edildi.

Almanya’da polis ses getiren bir operasyon gerçekleştirdi. Emisyon hilesi yapıldığı yönündeki iddialara ilişkin olarak Daimler’in Berlin ve Baden-Württemberg eyaletlerinde de bulunan 11 merkezine eş zamanlı olarak polis müdahalesi geldi. 230 polis ile 23 savcının katıldığı operasyonda iddialara ilişkin kanıt arandı.

Avrupa’daki Almanya dışındaki ülkeler ile Amerika Birleşik Devletleri’ndeki federal ve eyalet mahkemelerinde süren davaları derinleştiren bu operasyon, uzunca bir süredir incelenen emisyon kontrol sistemleri konusundaki endişelere de yeni bir boyut kazandırıyor.

Almanya’da yürütülen soruşturma kapsamında yetkili savcılar ile birlikte hareket ettiklerini ve süreci kolaylaştırmaya çalıştıklarını ifade eden Daimler cephesi, yürütülen operasyonlarda şirketin üst düzey yöneticileriyle ilgili bir durumun olmadığını belirtmişti. Ayrıca şirket, emisyon konusundaki manipülasyon iddialarını ise kesin bir dille reddediyor.

Volkswagen ile başlayan emisyon skandalında Alman üretici şimdiye kadar 22 milyar Euro’dan fazla tazminat ve para cezası ödemek zorunda kalmıştı. Mercedes’in de olası bir tehditle karşı karşıya kalması, Alman otomobil sektörüne vurulmuş ikinci büyük darbe olabilir.