Merdan Yanardağ AKP’yi eleştiren Sezen Aksu’ya geçmişi hatırlatıp yerden yere vurdu: Bu cehennemin yolunu döşeyenlerden biri de sensin

Merdan Yanardağ AKP’yi eleştiren Sezen Aksu’ya geçmişi hatırlatıp yerden yere vurdu: Bu cehennemin yolunu döşeyenlerden biri de sensin
TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Dr. Merdan Yanardağ, İkizdere’deki doğa katliamına tepki gösteren Sezen Aksu’ya geçmişi hatırlatıp yerden yere vurdu. 2010 referandumunda Aksu’nun ‘yetmez ama evet’çilerden olduğunu hatırlatan Yanardağ, “Sezen Aksu. Niye şaşırıyorsun, senin verdiğin yetkiyi, sizin verdiğiniz yetkiyi AKP iktidarı tepe tepe kullanıyor. Bu cehennemin yolunu döşeyenlerden biri de sensin.” ifadelerini kullandı.

Sezen Aksu, İkizdere’deki doğa katliamına tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Aksu, “Halkımıza böyle davranmakta ısrar ederseniz yetkinizi aşmış ve meşruiyet zeminini kaybetmişsiniz demektir” ifadesini kullanmıştı.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Dr. Merdan Yanardağ ve Prof. Dr. Emre Kongar 18 Dakika’da bugün; Sezen Aksu’nun ‘ikizdere direnişi’ne yönelik açıklamalarını değerlendirirken, 2010 yılındaki referandum öncesi sözlerini hatırlattı.

Dr. Merdan Yanardağ 18 Dakika programında yaptığı açıklamada ”Ben Sezen Aksu’ya bir şeyi hatırlatmak isterim Sezen Aksu bu ülkedeki en kirli yetmez ama evetçilerden biridir. Altını çizerek söylüyorum. Çünkü biz Hayır kampanyası yürütürken, kişisel olarak, bir gazeteci olarak, aydın olmaya çalışan insanlar olarak, Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları olarak, Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının yarısını iki cihanda birden lekeli olmakla suçladı. Biz bunu unutmadık”

“BU CEHENNEMİN YOLUNU DÖŞEYENLERDEN BİRİ DE SENSİN”

“Sezen Aksu. Niye şaşırıyorsun, senin verdiğin yetkiyi, sizin verdiğiniz yetkiyi AKP iktidarı tepe tepe kullanıyor. Bu cehennemin yolunu döşeyenlerden biri de sensin. Bu yüzden ben senin şarkılarını artık dinlemiyorum. Haberini yaptık biz haberde objektifiz. Tarkan da mesajını paylaşmış Sezen Aksu’nun, Tarkan’ın daha tutarlı olduğunu düşünüyorum. 2010 referandumunda bugünkü bu berbat yargı düzeninin temelleri atılan o dönemde hayır kampanyası yönetenleri iki cihanda lekeli dedi. Ben hiçbir zaman unutmadım unutmayacağımda. Öyle bir hava esti ki o zaman AKP’yi desteklemek neredeyse ilericilik solculuk haline getirilecekti birileri tarafından. Gördünüz mü kendinizi parçaladığınız iktidarınızın memleketi nasıl bir noktaya getirdiğini. Tebrik ederim sizi. Şimdi istediğiniz yerinize kına yakabilirsiniz.”

“MEYDAN BOŞ DEĞİL

“İkizdere falan vazgeçin bunlardan, bunlar sizin işiniz değil biz mücadele ediyoruz merak etmeyin. Biz buradayız meydan boş değil. Biz o gün de mücadele ettik, bedelini ödedik, hapis yattık gerekirse, hakkımızda davalar açıldı para cezaları kesildi, gazetelerimiz kapatıldı, televizyonlarımız basıldı, evlerimiz basıldı, bilgisayarlarımıza el konuldu, telefonlarımıza el konuldu ama biz mücadele ettik. İki cihanda birden lekelisiniz lafını bir gün yutacaksınız siz, yuttunuz da zaten bunu unutmayın.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler